<
НОВИНИ ДНЯ: Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощівсі новини дня
Політика
Україна
08.04.2024 211

Лейтенант ЗСУ пропонує примусово відселяти цивільних із лінії фронту - гучна заява військового

Військовий зауважив, що цивільні - це також комунікація з противником.

71ba5cff295a24ab922621b208520a12_08.04.24

Командир групи інженерного забезпечення 3 ОШБр Сергій "Тренер" Тищенко пропонує примусово відселяти цивільне населення, якщо лінія фронту наближається до населеного пункту на дистанцію 15 км. Пише ТСН. 

Таку думку "Тренер" озвучив для відео-інтерв'ю Ukrainian Witness.

"Це дистанція артилерійського обстрілу, тому необхідно відселяти примусово все місто. І всі військові, які розуміють, про що я кажу, знають, що місцеві - це комунікація з противником, виявлення якихось цілей і так далі. Це завада нашим силам також може бути. Коли місто необхідно починати готувати до оборони, то вже не дивляться на приватну власність, на те, що гарантовано законом чи Конституцією", - пояснив він.

Він підкреслив, "якщо мені, як командиру підрозділу, треба з добротного будинку зробити опорник, то я його зроблю. Але якщо в цьому будинку є цивільні, які вийдуть і будуть мені перешкоджати, то це ускладнює мені задачу. З ними треба вести якісь перемовини, якось впливати, викликати якісь служби, органи. А хто туди поїде, якщо там 15-20, або 5-10 км до лінії бойового зіткнення?".

Нагадаємо, за даними ЗСУ, біля Часового Яру російська авіація атакувала свою же піхоту, яка втікала із полю бою.

Оценка материала:

5.00 / 2
Лейтенант ЗСУ пропонує примусово відселяти цивільних із лінії фронту - гучна заява військового 5.00 5 2
Політика / Україна
08.04.2024 211
Еще материалы раздела «Україна»