<
НОВИНИ ДНЯ: Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Сікорський: Позиція Трампа щодо України "не така чорно-біла, як дехто думає"  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Новий закон про мобілізацію: хто, де та як вручатиме повістки з 18 травня  Не тільки паска та яйця: що готували та як святкували Великдень наші предки  Вчені нарешті розгадали таємницю Бермудського трикутника  В уряді Німеччини прокоментували вбивство українських військових росіяниномвсі новини дня
Політика
Світ
09.04.2024 224

"Геть збожеволів": ідеолог Путіна заявив, що Єрусалим "будет русским"

Дугін зазіхнув на Єрусалим, який назвав "російським", і висловив впевненість, що містом правитиме "російський цар царів".

f57363dd8ba459efecac39a09ac98d69_09.04.24

Російський пропагандист та ідеолог "русского міра" Олександр Дугін, батько загиблої внаслідок підриву авто Дар'ї Дугіної, "перевибрав" нову "мать городов рускіх". Пише ТСН. 

Про це пропагандист написав у своєму Telegram.

Дугін зазіхнув на Єрусалим, який назвав "російським", і висловив впевненість, що містом правитиме "російський цар царів".

"Русский город – мать всех городов. Иерусалим будет русским или его не будет вообще. А править там будет его величество Китаврас. Так гласит тайная Голубиная книга, Книга глубин. Русский царь всем царям царь", – написав пропагандист (допис подано мовою оригіналу).

Зауважимо, що Дугін посилається на так звану Голубину книгу, популярну у середовищі ультраправих російських націоналістів.  Кітоврас – це міфічне чудовисько-кентавр, яке згадувалося у апокрифах Московії 14 століття.

Своїми антисемітськими поглядами пропагандист Дугін відомий давно. Таке висловлювання не залишилося непоміченим в Ізраїлі.

Офіцер армії Ізраїлю та військовий аналітик Ігаль Левін нагадав, що Єрусалим існував задовго до того, як була побудована Москва.

Дугін повинен не забувати, що Урушалем (Єрусалим. – Ред.) існував і там жили люди, настільки до того, як з'явилися не те що якісь там росіяни та їхні царі, а тоді, коли навіть ще не почалася перша галактична війна між ящерами та русичами чи що там у запаленому мозку цього рота палає. Коли на місцях Москви були непроглядні болота і жили напівдикі люди (якщо взагалі там жили), в Урушалемі вже вирувало життя і цивілізація", – зазначив Левін.

Російсько-ізраїльський бізнесмен Леонід Невзлін в Telegram також прокоментував заяву пропагандиста. Він висловив впевненість, що Дугін просто зійшов з розуму.

"А ізраїльські дипломати продовжують зустрічатися із російськими чиновниками, підтримувати відносини. Якщо їх не зупинив ані напад на Україну, ані постійний антисемітизм із вуст вищого керівництва у Кремлі, то й фактичний замах на ізраїльський суверенітет, мабуть, переживуть", – обурився Невзлін.

Хто такий Олександр і Дар'я Дугіни

Нагадаємо, що автомобіль доньки російського "філософа" Олександра Дугіна вибухнув на підмосковній трасі 20 серпня 2022 року. 29-річна Дар’я Дугіна загинула на місці.

За словами очевидців, у машині мав перебувати і сам Дугін, але останньої миті він пересів до іншого автомобіля.

Олександр Дугін - відомий російський "політолог" і неофашист. Його погляди, які становлять собою суміш конспірології, езотерики, неофашизму, євразійства, метання від праворадикального до ліворадикального російського націоналізму, називають доктриною так званого "русского мира".

Дугін був одним з найактивніших прихильників "Новоросії" у 2014 році і закликав до подальшої незаконної анексії українських територій. "Вбивати, вбивати, вбивати", - говорив він про українську владу. Саме існування України пропагандист називав "помилкою".

Дар'я Дугіна, як і її батько, займалася журналістикою, "філософією" та "політологією" - а по суті російською пропагандою. У липні 2022 року вона була включена до списків санкцій Великої Британії.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Геть збожеволів": ідеолог Путіна заявив, що Єрусалим "будет русским" 5.00 5 2
Політика / Світ
09.04.2024 224
Еще материалы раздела «Світ»