<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
08.04.2024 248

У НБУ назвали причини зростання курсу долара останнім часом

З другої половини березня активізувалися видатки уряду України після суттєвого скорочення на початку року. Разом із вичерпанням ефектів від продажу валюти для сплати річних податків це вплинуло на зростання попиту на валюту.

Про це йшлося під час зустрічі правління НБУ з керівниками 30 найбільших банків, повідомляє пресслужба НБУ.

"Як наслідок, гривня послабилася", - йдеться в повідомленні.

Водночас ситуація на валютному ринку залишається контрольованою, а курсові коливання - незагрозливими. НБУ й надалі покриватиме структурний дефіцит валюти на ринку, завдяки чому гривня зможе не лише послаблюватися, а й зміцнюватися, як і було в попередні періоди, зазначили в центробанку.

Глибина валютного ринку й надалі збільшувалася - в березні вона зросла до 119 млн доларів за день порівняно з 34 млн доларів за день до переходу до керованої гнучкості. Різниця між готівковим та офіційним курсом наразі становить 0,7%, що менше, ніж у попередні періоди. "Обидва чинники збільшують стійкість валютного ринку України", - додали в НБУ.

Оценка материала:

5.00 / 2
У НБУ назвали причини зростання курсу долара останнім часом 5.00 5 2
Бізнес / Фінанси та банки
08.04.2024 248
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»