<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Оборона чи наступ: які головні завдання у ЗСУ на цей рік після розблокування допомоги від США  Гороховий суп із копченими ребрами: простий рецепт  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Макрон готовий обговорити ідею використання ядерних боєголовок для "захисту ЄС"- ЗМІ  "Харків – сакральна мета Путіна": генерал-лейтенант ЗСУ розповів, чи здатна РФ захопити містовсі новини дня
Політика
Європа
09.04.2024 173

У Румунії розпочалися найбільші військово-морські навчання НАТО Sea Shield

У Румунії почалися найбільші багатонаціональні навчання, організовані румунськими військово-морськими силами Sea Shield ("Морський щит").

nato_neptune_shield_2022_f_a_18_hornet_gettyimages_1240864728_233e161d8c27e00ea74d528326174af5_650x410_09.04.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Radio Romania.

У них беруть участь понад 2 200 військовослужбовців і 135 кораблів, літаків і транспортних засобів із 12 країн-союзників і партнерів.

Церемонія відкриття відбулася сьогодні в порту Констанци.

У 9-му випуску багатонаціональних навчань "Морський щит" беруть участь війська і бойові засоби з Болгарії, Франції, Грузії, Греції, Італії, Великої Британії, Молдови, Королівства Нідерландів, Польщі, Португалії, Туреччини, США та Румунії.

Навчання Sea Shield фокусується на навчанні в усіх галузях бойових дій і спрямовані на підвищення рівня оперативної сумісності між силами, що беруть участь.

"Нам належить відпрацювати оперативні процедури в протичовновому, надводному і протиповітряному середовищі, у Чорному морі, а також у річковій зоні відповідальності", - заявив віце-адмірал Міхай Панаїт, начальник штабу військово-морських сил Румунії.

Військові навчання НАТО

У першій половині 2024 року НАТО проводить серію навчань під загальною кодовою назвою Steadfast Defender-24. Польща стане однією з країн, яка прийме та розмістить на своїй території значну кількість солдатів та техніки союзників.

З 4 по 15 березня на півночі Фінляндії, Швеції та Норвегії відбулися масштабні військові навчання країн НАТО під назвою Nordic Response 24. У них взяли участь близько 20 тисяч військовослужбовців із 14 країн.

Наприкінці лютого на узбережжі острова Сицилія відбулися морські навчання країн НАТО під назвою Dynamic Manta. Під час маневрів відпрацьовувалася платформа для тестування та зміцнення можливостей реагування Альянсу на кризи.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Румунії розпочалися найбільші військово-морські навчання НАТО Sea Shield 5.00 5 2
Політика / Європа
09.04.2024 173
Еще материалы раздела «Європа»