<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Політика
Європа
10.04.2024 228

Бербок закликала провести оцінку систем Patriot для швидкого постачання в Україну

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок сподівається, що до зустрічі міністрів закордонних справ G7 стане зрозуміло, хто може надати Україні додаткові засоби протиповітряної оборони.

gettyimages_1237396621_97f54d03eff73ba1c42b398cbc4fc782_650x410_10.04.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на NTV.

"Росія хоче розбомбити місто Харків дощенту", - заявила вона.

Міністр підкреслила, що Заходу необхідно зробити ще більше.

"На жаль, запаси наших власних систем Patriot, зокрема, вже практично вичерпані. Необхідно провести оцінку всіх систем Patriot у Європі та в усьому світі, щоб зрозуміти, де можна швидко доставити щось на Україну. Я сподіваюся, що ми зможемо надати додаткову інформацію про це публічно на зустрічі міністрів закордонних справ країн "Великої сімки", - заявила Бербок.

ППО в Україні

Раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна має певний запас ракет для протиповітряної оборони, однак, при високій інтенсивності обстрілів їх може не вистачити.

При цьому він заявляв, що протиповітряної оборони в Україні не вистачає. Це, за словами президента, може призвести до того, що вони користуватимуться вже не українцями, а військовими НАТО, захищаючи свій східний фланг.

Оценка материала:

5.00 / 2
Бербок закликала провести оцінку систем Patriot для швидкого постачання в Україну 5.00 5 2
Політика / Європа
10.04.2024 228
Еще материалы раздела «Європа»