<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Оборона чи наступ: які головні завдання у ЗСУ на цей рік після розблокування допомоги від США  Гороховий суп із копченими ребрами: простий рецепт  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Макрон готовий обговорити ідею використання ядерних боєголовок для "захисту ЄС"- ЗМІ  "Харків – сакральна мета Путіна": генерал-лейтенант ЗСУ розповів, чи здатна РФ захопити містовсі новини дня
Політика
Україна
09.04.2024 194

Шмигаль: працюємо над створенням Компенсаційного фонду, у який йтимуть конфісковані росактиви

Робота над створенням Компенсаційної комісії та Компенсаційного фонду, який має наповнюватися за рахунок конфіскованих російських активів, триває. Про це повідомив на засіданні уряду прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Вітаємо ініціативи наших європейських партнерів щодо передачі Україні доходів, які згенеровані цими замороженими активами. У 2024 році такі прибутки можуть скласти сумарно 5-8 млрд євро", – зазначив Шмигаль.

Також він нагадав, що у Гаазі запрацював Міжнародний реєстр збитків як частина міжнародного Компенсаційного механізму. Лише за першу добу його роботи надійшло понад 500 звернень від жертв російської агресії.

Шмигаль додав, що паралельно вдосконалюються внутрішні механізми компенсації за пошкоджене та знищене Росією майно.

"Сьогодні Уряд приводить у відповідність до чинних нормативних актів порядок ведення Реєстру. Додаються нові реєстрові дані щодо житлового сертифікату, акта дистанційного обстеження, доповнюється функціонал Реєстру" – сказав він.

Також проводять  роботу над тим, щоб кожен, хто зазнав збитків від російських загарбників, реалізував своє право на їх відшкодування.

Оценка материала:

5.00 / 2
Шмигаль: працюємо над створенням Компенсаційного фонду, у який йтимуть конфісковані росактиви 5.00 5 2
Політика / Україна
09.04.2024 194
Еще материалы раздела «Україна»