<
НОВИНИ ДНЯ: Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Оборона чи наступ: які головні завдання у ЗСУ на цей рік після розблокування допомоги від США  Гороховий суп із копченими ребрами: простий рецепт  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Макрон готовий обговорити ідею використання ядерних боєголовок для "захисту ЄС"- ЗМІ  "Харків – сакральна мета Путіна": генерал-лейтенант ЗСУ розповів, чи здатна РФ захопити місто  Щоб не тріскала й довго стояла: секрети випікання паски, про які ви не зналивсі новини дня
Політика
Світ
10.04.2024 219

Кемерону, схоже, не вдалося переконати Трампа розблокувати допомогу Україні, - The Guardian

Спроба міністра закордонних справ Великої Британії Девіда Кемерона переконати Дональда Трампа дозволити Конгресу США надати Україні військову допомогу в розмірі 60 мільярдів доларів, схоже, провалилася, оскільки британський міністр навіть не зміг зустрітися зі спікером Конгресу Майком Джонсоном.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

Видання пише, що під час приватної вечері у Флориді Кемерон закликав Трампа визнати зацікавлення США, щоб російський диктатор Володимир Путін не отримав винагороду за захоплення територій України.

Він також наполягав на тому, що до саміту НАТО у Вашингтоні в липні цього року для кожного члена НАТО будуть розроблені плани досягнення або перевиконання цільових витрат на оборону. Кемерон сподівався, що Трамп дасть сигнал про зміну курсу, принаймні полегшивши йому шлях до зустрічі з Джонсоном.

Guardian припускає, що аргументи Кемерона не були переконливими на фоні триваючої боротьби за владу всередині Республіканської партії, оскільки прихильники жорсткої лінії погрожують усунути Джонсона, якщо він винесе пакет допомоги Україні на голосування, коли Конгрес повернеться з двотижневої відпустки.

Команда передвиборчої кампанії Трампа заявила, що на вечері обговорювалися "майбутні вибори в США та Великобританії, політичні питання, пов’язані з Brexit, необхідність для країн НАТО виконати вимоги щодо витрат на оборону та припинення вбивств в Україні".

Військова допомога Україні

Конгрес США з минулої осені не може дійти згоди щодо прохання президента Джо Байдена виділити нові кошти на фінансування допомоги Україні.

Цього року Сенат США схвалив законопроект, який передбачає виділення близько 60 млрд доларів на фінансування допомоги Україні. Документ передали до Палати представників, але там його досі не винесли на розгляд.

РБК-Україна писало, що адміністрація Байдена веде переговори щодо пакету допомоги Україні зі спікером Палати представників Майком Джонсоном.

Тим часом у публікації The Washington Post з'явилася інформація, що Трамп у приватній розмові заявив про готовність припинити війну Росії проти України, давлячи на Київ, щоб він відмовився від певної території.

Президент Володимир Зеленський назвав цей план "дуже примітивною ідеєю" і нагадав, що Путіну не можна довіряти, бо він постійно робить не те, про що заявляє.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кемерону, схоже, не вдалося переконати Трампа розблокувати допомогу Україні, - The Guardian 5.00 5 2
Політика / Світ
10.04.2024 219
Еще материалы раздела «Світ»