<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Оборона чи наступ: які головні завдання у ЗСУ на цей рік після розблокування допомоги від США  Гороховий суп із копченими ребрами: простий рецепт  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Макрон готовий обговорити ідею використання ядерних боєголовок для "захисту ЄС"- ЗМІ  "Харків – сакральна мета Путіна": генерал-лейтенант ЗСУ розповів, чи здатна РФ захопити містовсі новини дня
Політика
Світ
10.04.2024 155

Росія посягає на суверенітету Вірменії – ISW

Російські військові затримали ще одного російського громадянина у Вірменії. Таким чином, ймовірно, Росія намагається встановити військову та політичну владу над Вірменією та кинути виклик суверенітету країни.

Як повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), це трапилося на тлі тривалого погіршення вірмено-російських відносин.

Вірменське відділення міжнародної правозахисної організації Гельсінська громадянська асамблея у Ванадзорі 9 квітня повідомило, що російська військова поліція на російській 102-й військовій базі в Гюмрі у Вірменії затримала громадянина Росії Анатолія Щетіна.

Чоловіка затримали за дезертирство та мають намір примусово перевести до Росії.

Юрист Гельсінської громадянської асамблеї Ані Чатінян повідомила, що організація направила заяву про злочин до Генпрокуратури Вірменії та що російські правоохоронні органи не мають права затримувати людей у Вірменії і мають передати справу вірменським правоохоронним органам.

Генеральна прокуратура Вірменії повідомила, що опрацювала звіт Гельсінської громадянської асамблеї відповідно до своїх процедур. Російська військова поліція на 102-й військовій базі раніше затримувала громадянина Росії у Вірменії за дезертирство в грудні 2023 року.

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян у лютому 2024 року відреагував на арешт чоловіка, що трапився у грудні 2023 року та заявив, що влада Вірменії розслідує інцидент і що Вірменія "не може миритися з незаконними діями на [своїй] території".

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія посягає на суверенітету Вірменії – ISW 5.00 5 2
Політика / Світ
10.04.2024 155
Еще материалы раздела «Світ»