<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Оборона чи наступ: які головні завдання у ЗСУ на цей рік після розблокування допомоги від США  Гороховий суп із копченими ребрами: простий рецепт  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Макрон готовий обговорити ідею використання ядерних боєголовок для "захисту ЄС"- ЗМІ  "Харків – сакральна мета Путіна": генерал-лейтенант ЗСУ розповів, чи здатна РФ захопити містовсі новини дня
Політика
Україна
10.04.2024 203

Росія планує набрати до армії 400 тисяч контрактників – розвідка Британії

Російська Федерація протягом 2024 року планує набрати близько 400 тисяч військовослужбовців за контрактом.

Про це повідомляє Twitter-акаунт Міністерства оборони Британії.

Як пише розвідка, весняний призов в Росії розпочався вже 1 квітня. Цієї весни ворог планує призвати близько 150 тисяч солдатів у віці від 18 до 30 років, що відповідає показникам попередніх призовів.

"Призовники служать у гарнізонах по всій Росії. У сухопутних частинах вони, як правило, формують батальйон окремо від батальйонів, укомплектованих солдатами контрактної служби. Деякі солдати-строковики, ймовірно, служать в Росії, прилеглій до кордону з Україною, в підрозділах, що забезпечують прикордонну безпеку", - додає розвідка.

Зазначається, що війська ворога в Україні укомплектовані солдатами контрактної служби й деякими резервістами, які були мобілізовані наприкінці 2022 року. На солдатів-строковиків зазвичай чиниться тиск, аби вони вступили на контрактну службу й тоді вони несли б відповідальність за службу в Україні. Ймовірно, Росія не бажає ризикувати втратами серед строковиків, оскільки це є "непопулярно". Водночас втрати добровольців сприймаються в суспільстві більш толерантно.

"Росія прагне набрати близько 400000 військовослужбовців за контрактом у 2024 році. Це необхідно для утримання своїх військ в Україні, які зазнали величезних втрат, і для підтримки оголошених планів збільшити чисельність збройних сил до 1,32 мільйона цього року і до 1,5 мільйона в подальшому", - додає розвідка.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія планує набрати до армії 400 тисяч контрактників – розвідка Британії 5.00 5 2
Політика / Україна
10.04.2024 203
Еще материалы раздела «Україна»