<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Політика
Україна
12.04.2024 556

Яка політична сила керуватиме Україною після війни: результати опитування

Українці схильні довірити долю країни колишнім військовим, а не теперішнім представникам політичних партій.

8f542e5aa14ad68b714ba8da7eb1b294_12.04.24

Політична сила, якій можна довірити владу у повоєнний період, на думку майже половини опитаних громадян, може з’явитися із середовища військових. Пише ТСН. 

Про це свідчать результати соціологічного опитування, що проводилося соціологічною службою Центру Разумкова з 21 по 27 березня.

Загалом 45% опитаних вважають, що керувати країною після війни повинні колишні військові, 21,5% респондентів дотримуються думки, що керівна політична сила може з’явитися з волонтерського середовища, 20% — з кола гуманітарної або технічної інтелігенції, 19% — з організацій громадянського суспільства, 18% — з уже існуючих політичних партій, 6% — з бізнес-середовища.

Появу політичної сили із середовища військових, яка керуватиме Україною, прогнозують 51% жителів Західного, 48% — Південного, 43% — Центрального і 40% — Східного регіонів.

Опитування методом face-to-face проводилося у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській, Чернівецькій областях та місті Києві (у Запорізькій, Миколаївській, Харківській, Херсонській областях — лише на тих територіях, що контролюються урядом України та на яких не ведуться бойові дії).

Структура вибіркової сукупності відтворює демографічну структуру дорослого населення територій, на яких проводилося опитування, станом на початок 2022 року (за віком, статтю, типом поселення).

Опитано 2020 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Нагадаємо, за даними цього ж опитування в Україні серед державних та суспільних інститутів найбільшою довірою користуються Збройні Сили - їм довіряють 96% громадян.

Оценка материала:

5.00 / 6
Яка політична сила керуватиме Україною після війни: результати опитування 5.00 5 6
Політика / Україна
12.04.2024 556
Еще материалы раздела «Україна»