<
НОВИНИ ДНЯ: Росія готується до появи F-16 в Україні: експерт розповів, що на це вказує  На вихідні прогнозують 30-градусну спеку  Погода буде мінливою. Синоптики дали прогноз на вихідні в Україні  Спека до +27: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 21 червня  Спека спаде: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Сонце пектиме з-за хмар: якою буде погода в Україні на 21 червня  "Дві зими з відключеннями": експерт негативно оцінив стан української енергосистемивсі новини дня
Політика
Україна
11.04.2024 228

Україна може позичити сім систем Patriot у союзників, – Кулеба

Очільник українського МЗС Дмитро Кулеба дав інтерв'ю виданню The Washington Post, у якому пояснив причину переходу до більш жортскої риторики щодо постачання Україні систем протиповітряної оборони.

За словами урядовця, "м'яка і тиха дипломатія не спрацювала", тож довелося вдаватися до інших методів ведення перемовин. "Ми спробували все, що можна, і нічого не спрацювало. Я розумію, що мене можуть зненавидіти", – заявив журналістам Кулеба.

Міністр зазначив, що є щонайменше 100 батарей Patriot, які могли б бути передані Україні, і принаймні чотири країни могли б зробити це негайно. Наразі МЗС зосереджено на отриманні семи систем. Для цього відомство готове навіть домовлятися про передачу ППО у тимчасове користування з обіцянкою повернути його на вимогу тієї сторони, що погодиться на таку "оренду".

"Я б'юся головою об стіну, хоча як дипломат мав би розбирати її цеглина за цеглиною. Така дипломатія не працює. Я просто не розумію, чому це (передача систем ППО – ред.) не відбувається", – підсумував інтерв'ю голова МЗС.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна може позичити сім систем Patriot у союзників, – Кулеба 5.00 5 2
Політика / Україна
11.04.2024 228
Еще материалы раздела «Україна»