<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Оборона чи наступ: які головні завдання у ЗСУ на цей рік після розблокування допомоги від США  Гороховий суп із копченими ребрами: простий рецепт  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Макрон готовий обговорити ідею використання ядерних боєголовок для "захисту ЄС"- ЗМІ  "Харків – сакральна мета Путіна": генерал-лейтенант ЗСУ розповів, чи здатна РФ захопити містовсі новини дня
12.04.2024 207

Коли США нарешті нададуть допомогу Україні: Волкер відповів

Волкер не вважає, що в наданні кредитів Україні є щось погане. Водночас певен, що і крім кредитів США нададуть безпосередню допомогу, як і планувалося.

9d53a8ef345cb8e0bcef0f68937cd4f6_12.04.24

Протягом наступним кількох тижнів Україна може нарешті отримати фінансову підтримку від США, проте поки неясно, в якій формі спочатку – як позику чи як допопому. Пише ТСН. 

Таку думку висловив колишній спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер в ефірі телемарафону.

Волкер не вважає, що в наданні кредитів Україні є щось погане. Він навів аналогію з лендлізом для Британії під час Другої світової війни.

"Ми створили законодавство про лендліз, ми дали їм величезні позики, вони купили наше озброєння, а потім ми пробачили кредити. І це також можливо з Україною... Я також не думаю, що це варто розглядати як альтернативу наданню військової допомоги, яка у нас є законодавчо передбачена. У нас передбачено бюджетом надавати пряму допомогу, не залишаючись на самоті. Ми повинні робити і те, і інше", – каже дипломат.

Волкер певен, що врешті-решт Україна отримає допомогу.

"Тому на мою думку, найімовірніше, станеться і цього разу... Протягом наступних кількох тижнів у вас буде військова допомога, ймовірно, надана Україні як допомога", – підсумував він.

Раніше республіканець Майкл Маккол заявив, що радник Байдена Джейк Салліван вважає, що РФ може застосувати ядерну зброю, зокрема для удару по США, якщо Вашингтон надасть Україні забагато зброї.

Нагадаємо, президент Байден попросив у Конгресу США $61 млрд на допомогу Україні, але Конгрес США так і не ухвалив рішення про допомогу Україні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Коли США нарешті нададуть допомогу Україні: Волкер відповів 5.00 5 1
Колонки / Колонки / Блоги
12.04.2024 207
Еще колонки: Колонки / Блоги