<
НОВИНИ ДНЯ: Росіянин зарізав двох українських військових у Німеччині: все, що відомо про трагедію  Чому на Великдень заведено фарбувати яйця, а потім битися крашанками  В Україну прийшов антициклон: якої погоди варто очікувати 30 квітня  Новий контрнаступ ЗСУ: аналітики оцінили перспективи  Війна в Україні триватиме до виборів у США – Боррель  Генерал-лейтенант ЗСУ назвав найкращий напрямок для контрнаступу України  Якою погодою завершиться квітень: синоптикиня дала прогноз всі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
12.04.2024 248

"Трамп некомпетентний у питаннях нацбезпеки": колишній директор ЦРУ згобив гучну заяву щодо експрезидента США

Трамп може дати Путіну "зелене світло" на поглинання України і всієї Європи.

11457bcefeb141a22420719ed09d7cae_12.04.24

Колишній директор ЦРУ Джон Бреннан розкритикував експрезидента США Дональда Трампа у тому, що він "некваліфікований для вирішення питань національної безпеки". Пише ТСН. 

Про це пише The Hill.

"Я думаю, він не повірив тому, що ми йому говорили. І він особливо намагався з’ясувати, звідки ми знаємо те, що ми знали про російське втручання у вибори", - сказав Бреннан, маючи на увазі зустріч з питань національної безпеки, яку він мав з Трампом перед його інавгурацією 2017 року.

"Він не був кваліфікований тоді, і він некваліфікований сьогодні. Зокрема, ми бачили, що він не розумів важливості відносин Сполучених Штатів з нашими іноземними союзниками та партнерами. Він мало визнає трансатлантичні відносини, НАТО", - додав колишній директор ЦРУ.

Бреннан також висловив стурбованість тим, що колишній президент США не підтримує Україну у війні проти Росії. За його словами, Трамп може підірвати Київ різними способами, наприклад, сказавши американській розвідці не допомагати українським колегам або припинивши фінансову та військову допомогу.

"І це дало б Володимиру Путіну зелене світло для спроби майже поглинути Україну. І, на жаль, я думаю, що це спонукає [президента Росії Володимира Путіна] жадібно дивитися на решту Європи", - зауважив екскерівник ЦРУ.

Зазначається, що Бреннан, який працював директором ЦРУ за колишнього президента США Бараку Обамі, часто критикує наступника свого екс-боса. Після президентських виборів 2020 року Бреннан заявив, що планує "ігнорувати Трампа" і "залишить його долю нашій судовій системі, його ганьбу історії, [а] його спадщину на смітнику".

"Протягом чотирьох років я рішуче виступав проти боягузливої ​​нечесності Дональда Трампа, корумпованого переслідування особистих інтересів і розтоптання наших демократичних принципів. Після служби понад три десятиліття у питаннях національної безпеки я відчуваю, що змушений засудити розбещеність і некомпетентність Трампа", — сказав Бреннан ще 2020 року у серії своїх дописів у X (Twitter).

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський з повагою відгукнувся про Дональда Трампа як про лідера, з яким він прагне побудувати конструктивне партнерство.

На це колишній президент Сполучених Штатів Дональд Трамп відповів, що йому було б "не доцільно" відвідувати Україну під час передвиборчих перегонів у США.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Трамп некомпетентний у питаннях нацбезпеки": колишній директор ЦРУ згобив гучну заяву щодо експрезидента США 5.00 5 2
Кабінет директора / Вечірня горілка
12.04.2024 248
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»