<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Політика
Світ
13.04.2024 333

У Байдена невдоволені затримкою з допомогою Україні, але не мають "плану Б", - Bloomberg

Адміністрація американського президента Джо Байдена стає більш розчарованою через затримки у фінансуванні боротьби України проти Росії. В США зростає занепокоєння, що російські війська можуть досягти значних успіхів у найближчі тижні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

За словами анонімних американських чиновників, не існує жодного "плану Б" для США щодо допомоги Україні, окрім 60 мільярдів доларів військової допомоги, які досі розглядаються в Конгресі.

Одне з джерел видання наголосило, що європейським лідерам потрібно подолати затримки та використовувати прибутки від заблокованих російських активів, щоб допомогти Україні.

Водночас інше джерело зазначило, що Європейські країни також повинні терміново відповісти на прохання України та надати країні більше систем протиповітряної оборони Patriot зі своїх запасів.

Україна без допомоги США буде змушена відступати на фронті

Наприкінці лютого Зеленський говорив, що без допомоги Сполучених Штатів Україна втратить багато людей на фронті. До того ж Збройні сили не зможуть здобути нових успіхів на полі бою і будуть змушені відходити назад.

Нещодавно він знову повторив, що Україні доведеться відступати крок за кроком, якщо Сполучені Штати Америки не відновлять військову допомогу.

На останньому засіданні "Рамштайну" глава Пентагону Ллойд Остін сказав, що Сполучені Штати не допустять, щоб Україна програла у війні з Росією.

Оценка материала:

5.00 / 3
У Байдена невдоволені затримкою з допомогою Україні, але не мають "плану Б", - Bloomberg 5.00 5 3
Політика / Світ
13.04.2024 333
Еще материалы раздела «Світ»