<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Політика
Україна
13.04.2024 146

Україна змогла скопіювати російські "Ланцети" та б'є ними по окупантах, - Bild

Українські військові змогли розробити та успішно випробувати дрони-камікадзе, подібні до російських "Ланцетів".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bild.

Як пише видання, український безпілотник є майже ідентичною копією російського "Ланцету".

Він має систему озброєння "Ram X", яка розроблена українською компанією CDET. Дана компанія відома тим, що вже випустила на ринок два інших успішних безпілотника-камікадзе середньої дальності - "Ram 1" і "Ram 2".

Однак саме "Ram X" має унікальну форму і характерні вісім крил, як у російського дрона.

Зокрема видання звертає увагу на те, що дням Служба безпеки України опублікувала відео з серією атак безпілотників на російські системи протиповітряної оборони. Дрони на цьому відео мають "почерк" надсучасного "Ram X" або "Укро-Ланцет".

Те що на кадрах показано ураження лише російських систем ППО свідчить про те, що атаки відбувалися на відстані від 10 до 30 кілометрів за лінією фронту. А ось на високу точність українських дронів вказує те, що під час атак російська техніка рухалась.

Також на відео видно, що під час атаки українські бійці могли постійно коригувати політ дрона - це ще одне свідчення абсолютно нової техніки.

Все це свідчить про те, що Україні, як і було оголошено кілька місяців тому, вдалося не лише скопіювати найпотужнішу зброю Росії, але й налагодити її серійне виробництво.

Нагадаємо, наприкінці лютого цього року міністр цифровізації Михайло Федоров розповів що за кілька місяців Сили оборони отримають сотні дронів-камікадзе, що були розроблені Україною по типу російських "Ланцетів".

Дрони та РЕБ українського виробництва

Нагадаємо, що на озброєнні української армії вже десятки дронів вітчизняного виробництва. Йдеться не лише про безпілотні літальні апарати, але й про надводні дрони.

Раніше міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін повідомив, що Україна налагодила серійне виробництво вітчизняного аналога "Шахедів".

Також Україна розробляє власний аналог російського дрона-камікадзе "Ланцет", його вже тестують на фронті.

Міністр з цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що Україна вже наздогнала РФ за кількістю дронів-камікадзе дальньої дії. За його словами, Україна має амбіції перевести виробництво РЕБ на ринкові рейки та відкрити його для підприємців.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна змогла скопіювати російські "Ланцети" та б'є ними по окупантах, - Bild 5.00 5 1
Політика / Україна
13.04.2024 146
Еще материалы раздела «Україна»