<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Політика
Україна
13.04.2024 173

Кубраков назвав єдиний спосіб захистити енергооб'єкти від атак РФ

Такі великі енергетичні об'єкти як ТЕЦ можна захистити лише помістивши їх під землю та посиливши ППО.

_kubrakov_foto___vitalii___nosach_rbk_ukrai__na20240005_415fe70fab1f2d5764e616a7cba76451_650x410_13.04.24

Як повідомляє РБК-Україна, про це розповів віце-прем’єр з відновлення - міністр з розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков в ефірі телемарафону.

За його словами, цього року енергетична система України краще підготовлена до російських атак. Зокрема фокус захисту був на 2 рівні - від "Шахедів" На думку Кубракова, саме від безпілотників вдалось захистити більшість об'єктів.

"Декілька областей, які зараз піддаються найбільшим атакам - вони живляться саме шляхом трансформаторів, які захищені 2 рівнем захисту. Тобто на ці конструкції вже були не одні атаки і вони витримали їх і я сподіваюсь що і надалі будуть витримувати захист", - розповів він.

Однак він зауважив, що повністю захистити енергооб'єкти можна лише третім рівнем захисту - це будівництво нових підстанцій занурених під землю.

"Це набагато більш складніше. Ми це розробили спільно з Генштабом. Їх військові інженери розробили ці конструкції, чотири країни-партнери надіслали своїх інженерів і ті з самого початку приймали участь у розробці. Це Велика Британія, США, Німеччина і Японія", - розповів він.

Кубраков зауважив, що наразі випробування такого захисту було завершено і воно повністю підтверджує, що такі конструкції можу захистити від ракет будь-якого типу.

Атаки РФ на ТЕЦ і ТЕС в Україні

11 квітня російські війська влаштували черговий масований обстріл по Україні, використавши як дрони, так і ракети, зокрема "Кинджали". Під ударом знову опинилися енергетичні об'єкти у чотирьох областях України.

Зокрема, атакою РФ було повністю зруйновано Трипільську ТЕС, розташовану в Київській області. Донедавна Трипільська ТЕС була найбільшим постачальником електроенергії в Київську, Черкаську та Житомирську області. Згодом з'ясувалося, що через масову російську атаку 11 квітня знищено всю генерацію "Центренерго".

Зокрема, росіяни вдарили по ДніпроГЕС. Найважча ситуація була у Харкові. Місто залишилося без світла, були проблеми з інтернетом, водою, електротранспорт не працює.

В "Укренерго" назвали атаку на енергетику найбільшою за весь час війни. Аварійні відключення ввели у семи областях.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кубраков назвав єдиний спосіб захистити енергооб'єкти від атак РФ 5.00 5 2
Політика / Україна
13.04.2024 173
Еще материалы раздела «Україна»