<
НОВИНИ ДНЯ: Чому на Великдень заведено фарбувати яйця, а потім битися крашанками  В Україну прийшов антициклон: якої погоди варто очікувати 30 квітня  Новий контрнаступ ЗСУ: аналітики оцінили перспективи  Війна в Україні триватиме до виборів у США – Боррель  Генерал-лейтенант ЗСУ назвав найкращий напрямок для контрнаступу України  Якою погодою завершиться квітень: синоптикиня дала прогноз   Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявоювсі новини дня
Політика
Україна
14.04.2024 219

Чи стане мобілізація ефективнішою після ухвалення закону: у Міноборони пояснили

В Міноборони впевнені, що новий закон про мобілізацію забезпечить ротацію на фронті.

7021413c8696d4139928cacc23247123_14.04.24

Ухвалений закон поліпшить мобілізацію, а також покращить облік військовозобов’язаних в Україні. Крім цього, це зменшить навантаження на тих, хто тримає зараз фронт, забезпечить ротацію і відпочинок цих людей. Пише ТСН. 

Про це заявив речник Міноборони Дмитро Лазуткін.

"Однозначно закон дуже потрібний, хоча і відрізняється від того, що було ухвалено в першому читанні. Як відомо, деякі норми і деякі моменти змінилися. Але водночас цей закон поліпшить мобілізацію, покращить облік військовозобов'язаних, буде розуміння, хто є заброньованим, хто може бути мобілізованим, і в майбутньому хто може покращити своєю присутністю обороноздатність країни. Так чи інакше війська потребують поповнення. Зменшити навантаження на тих, хто тримає зараз фронт у надважких умовах, дуже потрібно. Це забезпечить і ротацію, і відпочинок цих людей. Тому дійсно — те, що закон нарешті є, однозначно добре для країни. Це збільшує можливості", — сказав він.

Водночас він пояснив, якою є позиція Міноборони щодо покарань для ухилянтів.

"Міністерство оборони не має заохочувати людей, які не мають бажання захищати батьківщину. Зрозуміло, що певні заходи є, і вони мають бути. До речі, в тому законопроєкті, який проходив перше читання, були ще й інші заходи, тому пом'якшення можна навіть зараз спостерігати. Будемо сподіватися, що громадяни свідомо і відповідально поставляться до свого конституційного обов'язку", — додав він.

Нагадаємо, 11 квітня Верховна Рада схвалила законопроєкт про мобілізацію в другому читанні. За відповідне рішення проголосували 283 народні депутати.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи стане мобілізація ефективнішою після ухвалення закону: у Міноборони пояснили 5.00 5 2
Політика / Україна
14.04.2024 219
Еще материалы раздела «Україна»