<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Чи зможуть далекобійні ATACMS повністю знищити Кримський міст: відповідь експерта  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітнявсі новини дня
Політика
Європа
14.04.2024 190

Франція вдесятеро збільшує виробництво снарядів: скільки продукції призначено для України

Eurenco планує випускати 200 тисяч снарядів на рік.

45ff2904c250c6ea698fc91a0d8bb82b_14.04.24

Французька державна компанія Eurenco, яка виробляє вибухові речовини та боєприпаси, значно збільшує виробничі потужності. В компанії обіцяють, що 80% її продукції піде на потреби України, а решта – для французької армії. Пише ТСН. 

Про це пише Le Monde.

Зазначається, що до 2022 року штат компанії налічував 900 працівників, а річний обсяг продажів тримався на рівні 190 мільйонів євро, що ледь дозволяло Eurenco утримуватися на плаву. Після початку війни в Україні, коли світовий попит на зброю, вибухівку та боєприпаси збільшився в рази, виробництво наче увійшло в нову "епоху відродження".

Зазначається, що до 2025 року Eurenco відкриє додаткові 500 робочих місць завдяки дуже різкому зростанню міжнародних замовлень приблизно на додаткові 1,2 млрд євро. Група має дочірні компанії у Швеції та Бельгії, а незабаром планує відкрити виробництво й у США.

Голова групи Eurenco Тьєррі Франку повідомив, що за останній рік Eurenco вже подвоїла об'єми випуску своєї продукції. У планах компанії до 2025 року – подвоїти виробництво вибухових речовин і порохів малого калібру, а також вдесятеро збільшити виробництво великокаліберних виробів, зокрема 155-мм снарядів, які дуже потрібні на фронті в Україні. Якщо ці плани вдасться реалізувати, на початку 2026 року виробничі потужності заводу дозволять випускати 200 тисяч снарядів на рік.

Тьєррі Франку також повідомив, що Eurenco отримала дозвіл на використання старих армійських запасів пороху, які були зарезервовані для військових навчань, але тепер сприятимуть пришвидшенню процесу виробництва.

Нагадаємо, у Франції відкрили завод часів Першої світової. На будівництві побував президент Еммануель Макрон, який запевнив, що настав час для реіндустріалізації Франції у військовій сфері.

Оценка материала:

5.00 / 2
Франція вдесятеро збільшує виробництво снарядів: скільки продукції призначено для України 5.00 5 2
Політика / Європа
14.04.2024 190
Еще материалы раздела «Європа»