НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Політика
Світ
14.04.2024 2700

Китай виступив проти озброєння України: яку цинічну альтернативу пропонують

КНР готова забезпечити необхідні умови для проведення переговорів між країнами.

0a92613c45dbf99fd9164c8c0e0908ff_14.04.24

Заступник постійного представника Китаю при ООН Ґен Шуан заявив, що війну в Україні краще закінчити шляхом переговорів, а не за допомогою зброї. Пише ТСН. 

Про це він сказав на засіданні Ради безпеки ООН.

“Криза в Україні продовжує затягуватися, і війна забрала занадто багато жертв. Продовження постачання зброї на поле бою лише посилить ризик загострення кризи та не сприятиме охолодженню ситуації і досягненню припинення вогню для закінчення війни. Краще закінчити війну шляхом переговорів, ніж за допомогою зброї”, – зазначив Шуан.

Він закликав усі зацікавлені сторони активізувати дипломатичні зусилля для припинення вогню і бойових дій: “Китай не є стороною кризи і не бере участі в конфлікті, він не надавав смертоносну зброю або обладнання жодній зі сторін конфлікту, не користувався і не користуватиметься цим”.

Заступник постійного представника зазначив, що вони виступають за своєчасне скликання міжнародної конференції, схваленої Росією та Україною, з рівною участю всіх сторін, для обговорення всіх варіантів миру на справедливій основі.

“Ми готові забезпечити необхідні умови для проведення переговорів російською та українською сторонами і докласти невтомних зусиль для якнайшвидшого політичного врегулювання кризи”, – додав він.

Нагадаємо, російські загарбники посилили тиск на фронті, а також активізували всі міжнародні можливості, щоб змусити Україну сісти за стіл переговорів у слабкій позиції.

Оценка материала:

5.00 / 3
Китай виступив проти озброєння України: яку цинічну альтернативу пропонують 5.00 5 3
Політика / Світ
14.04.2024 2700
Еще материалы раздела «Світ»