<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Вступ до військових закладів освіти у 2024 році: умови та терміни  "Швидка" глазур на паску від Ектора з "МастерШеф". Готується усього з двох інгредієнтів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних сил  Прогноз погоди у травні: синоптикиня розповіла, чого очікувати українцямвсі новини дня
Політика
Україна
14.04.2024 186

Британія планує передати Україні новітню лазерну зброю: як діє та скільки коштує постріл

Зброю українські військові можуть отримати раніше за британських колег.

7a845783b8c62216b8736dca1c2a53ea_14.04.24

Британія може передати Україні лазерний комплекс DragonFire, який призначений для збиття ворожих ракет і безпілотників з дуже високою точністю. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Telegraph.

Повідомляється, що зброю українські військові можуть отримати раніше за британських колег, що буде вигідно обом сторонам.

За словами Гранта Шаппса, міністра оборони Великої Британії, країна планує взяти новинку на озброєння протягом наступних трьох років.

Наразі Лондон розглядає можливість постачання Україні зразків цього лазерного комплексу ППО для посилення захисту від російських атак.

"Зараз у Європі відбувається реальний конфлікт, для розв'язання якого ми маємо унікальну сучасну зброю, яка може виявитися корисною. Скажімо так, вона не обов'язково має бути на 100% ідеальною, щоб українці, можливо, отримали її", - заявив Шаппс.

Як пише Defence Express, система використовує 55 кВт лазерний промінь, який фокусується з 37 окремих каналів потужністю 1,5 кВт кожен. Це дозволяє пропалювати не лише пластик, а й метал, чим виводить з ладу дрони, ракети та, потенційно, артилерійські боєприпаси.

Наразі заявлені для ЗМІ характеристики DragonFire - фокусування на відстані в 1 км з точністю 23 мм. Але реальні можливості щодо ефективної дальності наразі невідомі.

Експерти зазначають, що вартість одного пострілу такої системи коштуватиме всього кілька доларів, однак сам комплекс, особливо на "світанку" опанування технологій, буде коштувати доволі дорого.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США надають допомогу Україні, йдеться про посилення ППО.

Крім того, ми раніше інформували, що Росія може захопити Часів Яр через нестачу ППО у ЗСУ.

Оценка материала:

5.00 / 2
Британія планує передати Україні новітню лазерну зброю: як діє та скільки коштує постріл 5.00 5 2
Політика / Україна
14.04.2024 186
Еще материалы раздела «Україна»