<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Вступ до військових закладів освіти у 2024 році: умови та терміни  "Швидка" глазур на паску від Ектора з "МастерШеф". Готується усього з двох інгредієнтів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних сил  Прогноз погоди у травні: синоптикиня розповіла, чого очікувати українцямвсі новини дня
Політика
Україна
14.04.2024 150

Росія до середини 2025 року вичерпає запаси старих танків і бойових машин, - аналітики

Росія для ведення війни проти України використовує стару техніку. Але до середини 2025 року на російських складах може не лишитися старих танків і бойових машин.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Forbes.

Як зазначається, Кремль поповнює втрати російської армії в Україні, розконсервовуючи старі запаси техніки. Йдеться про бойові машини 1970-х років, а у деяких випадках навіть 60-х чи 50-х років.

Видання додає, що ця техніка - обмежений ресурс, її неможливо замінити новим виробництвом.

Естонський військовий і аналітик Артур Рехі вважає, що до середини 2025 року на російських складах не залишиться старих танків і бойових машин. На думку аналітика, час Росії спливає.

При цьому видання наголошує, що російська армія все ще опирається на масовість військ, попри те, що зазнає втрат.

Американський генерал Крістофер Каволі наголосив, що армія РФ зараз фактично більша на 15%, ніж на початку повномасштабного вторгнення в Україну. За його словами, за минулий рік Росія збільшила чисельність своїх військ на передовій з 360 до 470 тисяч.

Втрати російських військ

Міноборони РФ приховує втрати окупаційних військ в Україні. При цьому путінський режим постійно бреше про втрати українських сил.

Генштаб ЗСУ повідомляє, що Росія втратила на війні вже понад 450 тисяч солдатів. Лише за останню добу наші воїни ліквідували 840 росіян.

Британська розвідка повідомляла, що Росія набирає щомісяця до армії близько 30 тисяч нових солдатів. Це дозволяє їй продовжувати вести загарбницьку війну проти України.

При цьому російські опозиційні ЗМІ заявили, що з початком наступу РФ на фронті втрати окупаційних військ значно виросли.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія до середини 2025 року вичерпає запаси старих танків і бойових машин, - аналітики 5.00 5 2
Політика / Україна
14.04.2024 150
Еще материалы раздела «Україна»