<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Оборона чи наступ: які головні завдання у ЗСУ на цей рік після розблокування допомоги від США  Гороховий суп із копченими ребрами: простий рецепт  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Макрон готовий обговорити ідею використання ядерних боєголовок для "захисту ЄС"- ЗМІ  "Харків – сакральна мета Путіна": генерал-лейтенант ЗСУ розповів, чи здатна РФ захопити містовсі новини дня
Політика
Європа
14.04.2024 203

Німеччина відправить Україні ще одну установку Patriot

Німеччина передасть Україні ще одну пускову установку до системи протиповітряної оборони Patriot.

_ppo_patriot_gettyimages_1165947519_6cb9c27ed519d1a1946b0cb47c64ec20_650x410_14.04.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на N-TV.

"У зв'язку з подальшим збільшенням кількості російських авіаударів по Україні уряд Німеччини ухвалив рішення додатково зміцнити українську протиповітряну оборону", - цитує N-TV заяву німецького міністерства оборони.

Раніше, за даними N-TV, Збройні сили Німеччини вже надали Україні дві вогневі установки Patriot.

Оновлено 16:45.

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з німецьким канцлером Олафом Шольцом та подякував йому за Patriot.

"Вдячний канцлеру за рішення щодо постачання ще однієї додаткової системи Patriot в Україну та ракет до наявних систем ППО. Дякую, Олафе, за твоє лідерство! Це справжній вияв підтримки України в критичний для нас час. Закликаю всіх інших лідерів держав-партнерів наслідувати цей приклад", - написав президент в Telegram-каналі.

Системи ППО для України

Україна ще з початку повномасштабного російського вторгнення працює над посиленням своєї ППО, закликаючи партнерів передавати свої установки, здатні збивати російські ракети та дрони.

Однак потреба Україна в протиповітряній обороні загострилася після відновлення російських ударів по об'єктах енергетики. Допомогти Україна з пошуком ППО обіцяла Німеччина. Як заявляв Берлін, німецький уряд перегляне свої запаси та буде шукати по світу системи, які можна було б відправити в Україну.

Як заявляв президент Володимир Зеленський, щоб повністю закрити небо України від російських дронів та ракет, потрібно 25 систем Patriot.

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, Україна вже знайшла у світі 100 вільних систем Patriot, але спершу хоче домогтися отримання 7 з них. Однак, як зазначав міністр, у пріоритеті України не лише Patriot, але й системи Samp-T, які теж здатні збивати балістику.

Сьогодні, як говорив Кулеба, Україна веде переговори про отримання двох батарей Patriot та однієї батареї Samp-T.

Оценка материала:

5.00 / 2
Німеччина відправить Україні ще одну установку Patriot 5.00 5 2
Політика / Європа
14.04.2024 203
Еще материалы раздела «Європа»