<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
14.04.2024 190

Демобілізація неможлива: українські військові відверто розповіли про ситуацію на фронті

Для демобілізації потрібно призвати до війська велику кількість новобранців.

611ff440ab893b1f4ea900f4c90e550e_14.04.24

Теперішня ситуація у фронтових бригадах ЗСУ та відсутність належного резерву перетворює обіцянки про демобілізацію на звичайний популізм політиків. Пише ТСН. 

Таку думку висловили українські військові виданню LIGA.net, коментуючи ухвалений парламентом мобілізаційний закон.

Зокрема, військовослужбовець 59-ї бригади Павло Петриченко вважає, що без резерву і з такою війною, яка іде зараз, демобілізація неможлива. Водночас він проти того, щоб на передовій залишалися військовослужбовці старшого віку.

“Людей треба витягувати з окопів і переводити на спокійніші посади. А також знизити верхню планку призовного віку – відпустити з армії чоловіків, які старші 55 років", – зазначив він.

Лейтенант 47-ї бригади Микола Мельник зазначив, що для демобілізації потрібно призвати до війська велику кількість новобранців.

"У нас бригади де-факто в найкращому випадку на 40% укомплектовані. Нам треба близько 100 000, щоб просто "затикати" дірки. Ще 100 000 – в резерв. І близько 150 000, щоб був дембель", – зробив приблизні підрахунки він.

Нагадаємо, в Міноборони пояснили, чому прибрали демобілізацію із законопроєкту.

Оценка материала:

5.00 / 2
Демобілізація неможлива: українські військові відверто розповіли про ситуацію на фронті 5.00 5 2
Кабінет директора / Вечірня горілка
14.04.2024 190
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»