<
НОВИНИ ДНЯ: Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних силвсі новини дня
Політика
Україна
14.04.2024 215

"Може статися так, що всі громадяни будуть змушені ставати до зброї", – ексречник Генштабу про мобілізацію жінок

В Україні станом на зараз жінки можуть вступати до лав ЗСУ виключно добровільно.

d2aa088568dba2cc0427d351a1cdc70c_14.04.24

Речник Генерального штабу ЗСУ (2014-2017 рр.) та військовий експерт Владислав Селезньов прокоментував питання щодо можливості мобілізації жінок в Україні. Пише ТСН. 

Про це він розповів в ефірі "Еспресо".

"Ми маємо розуміти, що Російська Федерація нікуди в перспективі не дінеться, а це значить, що питання ресурсні, людські залишаються актуальними. Насправді ізраїльський досвід є унікальним, чи можемо ми 100% інвертувати це в нашу сучасну дійсність? Питання дуже дискусійне", - зазначив він.

Селезньов наголосив, що нині в ЗСУ жінки служать, як на офіцерських посадах, так і командирів бойових підрозділів.

"Значить тут питання має бути не стільки пов'язане з гендерною політикою, скільки щодо професійних навичок, фахових здібностей та професіоналізму громадян нашої країни, які готові зі зброєю захищати нашу землю. Я думаю, що тут має працювати більш детально відповідна експертна спільнота, вивчаючи питання і соціальні ризики тих процесів, і готовність переважної більшості наших жінок братися за зброю. Але знову ж таки, Україна в нас одна, у нас немає іншої землі, ворог абсолютно не приховує своїх зазіхань, а отже може статися так, що всі громадяни нашої країни будуть змушені ставати до зброї, бо шансів вижити у разі окупації в українців немає", - підсумував Владислав Селезньов.

Нагадаємо, Безугла висловилася щодо потенційної мобілізації жінок.

Голова жіночого ветеранського руху розкритикувала ідею мобілізації жінок.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Може статися так, що всі громадяни будуть змушені ставати до зброї", – ексречник Генштабу про мобілізацію жінок 5.00 5 2
Політика / Україна
14.04.2024 215
Еще материалы раздела «Україна»