<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Оборона чи наступ: які головні завдання у ЗСУ на цей рік після розблокування допомоги від США  Гороховий суп із копченими ребрами: простий рецепт  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Макрон готовий обговорити ідею використання ядерних боєголовок для "захисту ЄС"- ЗМІ  "Харків – сакральна мета Путіна": генерал-лейтенант ЗСУ розповів, чи здатна РФ захопити містовсі новини дня
14.04.2024 164

Чи можна було повністю захистити ТЕС від обстрілів Росії: експерт пояснив

Експерт пояснив, чи можна вберегти енергосистему від обстрілів.

01663ba91cd92a66f12d194b3d84689c_14.04.24

Енергетичний експерт Андрій Закревський вважає, що вберегти енергетичну інфраструктуру України від російських обстрілів можна лише за допомогою ППО.

Про це він сказав у коментарі ТСН.ua.

Експерт наголосив, що Україні потрібно посилювати ППО.

"Нам потрібно робити те, що мало було бути зробленим ще 2 роки тому. Робити децентралізовану газо- та електрогенерацію. Вітряки ставити й таке подібне. Шкода, що люди загинули та були поранені. Я не можу говорити про військову частину, але на мій погляд, варто було підсилювати протиповітряну оборону, ніж ремонтувати ті об’єкти інфраструктури, які за бажання можуть бути знищені", – пояснив він.

Він додав, що від влучання ракет важко захистити об’єкт енергетики.

"Різні заходи працювали, коли була сильна ППО, а зараз вона просіла і цього бракує. Можливо, коли цим займалися, то це було актуально. Але проблема в тому, що ці бетонні перепони – вони руйнуються. На мій погляд, мали рацію ті, хто казав, що краще спрямувати ці кошти на мобільні групи з боротьби з "Шахедами", ставити сітки. Але повірте мені – це від "Кинджалів" не вберегло б", – наголосив Андрій Закревський.

Більше читайте в матеріалі: Чому Росії вдалося знищити ТЕС, яка "була захищена на 100%": експерт вказав на нюанси

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи можна було повністю захистити ТЕС від обстрілів Росії: експерт пояснив 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
14.04.2024 164
Еще колонки: Колонки / Блоги