<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Політика
Україна
15.04.2024 159

Як не зірвати наступний опалювальний сезон через удари РФ: віцепрем'єр розповів про плани

Олександр Кубраков заявив, що Україна з нуля розробляє засоби інженерного захисту об'єктів енергетики, тому що у світі їх досі не існувало

dd65034fb94f91608664879f846056a3_15.04.24

Віцепрем’єр-міністр України з відновлення Олександр Кубраков під час виступу на Конгресі місцевих та регіональних влад розповів, що теплокомуненерго вже готується до нового опалювального сезону, щоб захистити систему від російських ударів. Пише ТСН. 

Про це пише Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури.

Кубраков розповів, що намагання росіян знищити енергетичну інфраструктуру в Україні вимагає кардинальних рішень, які необхідно реалізувати в стислі терміни до початку нового опалювального сезону.

"Стратегія росіян на знищення генерації створює новий виклик для теплокомуненерго – перебрати на себе споживачів, яких обслуговують ТЕЦ, і перепроєктувати систему, у межах можливого, до початку опалювального сезону 2024/2025", – зазначив віцепрем'єр.

За словами Кубракова увага буде сфокусована на модернізації та децентралізації потужностей підприємств, які забезпечують постачання тепла українцям.

Щодо захисту об'єктів енергетики, Кубраков підкреслив, що у світі немає готових рішень, окрім засобів ППО.

"Ті проєкти будівництва, які ми втілюємо зараз, розробляли разом з українськими, американськими, британськими, японськими та німецькими військовими та енергетиками з нуля", – повідомив віцепрем’єр-міністр.

Він додав, що уряд шукає допомогу серед союзників та партнерів, щоб відновити генерацію та транспортування електроенергії. Паралельно з відновленням зруйнованих об'єктів, Україна працює над збільшенням альтернативних джерел – газотурбінних електростанцій та когенераційних установок.

"Розуміємо кількість, потребу, майданчики для розміщення, прогнозовану потужність і вартість", – резюмував Олександр Кубраков.

Нагадаємо, ексміністр запропонував три напрямки для подолання енергетичних проблем в Україні. За словами Івана Плачкова, Україні потрібен "енергорамштайн", ще один посадовець й альтернативні джерела енергії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як не зірвати наступний опалювальний сезон через удари РФ: віцепрем'єр розповів про плани 5.00 5 2
Політика / Україна
15.04.2024 159
Еще материалы раздела «Україна»