<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Оборона чи наступ: які головні завдання у ЗСУ на цей рік після розблокування допомоги від США  Гороховий суп із копченими ребрами: простий рецепт  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Макрон готовий обговорити ідею використання ядерних боєголовок для "захисту ЄС"- ЗМІ  "Харків – сакральна мета Путіна": генерал-лейтенант ЗСУ розповів, чи здатна РФ захопити містовсі новини дня
Політика
Україна
15.04.2024 512

У Міноборони розповіли, що оцифрували дані всіх чоловіків, які можуть бути мобілізовані

На сьогодні зроблено 23 мільйони запитів на оновлення даних громадян.

У Міністерстві оборони України розповіли про перезапуск електронної системи "Оберіг" та оцифровування даних чоловіків, які можуть бути включені до мобілізації. Пише ТСН. 

Про це розповів заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад.

Він заявив, що система "Оберіг" потрібна для цифрового ведення для кожного окремого суб’єкта на всіх етапах мобілізаційної кампанії. У Міноборони заявили, що система інтегрована з податковою, Мін'юстом, Міносвіти, міграційною та прикордонною службами, а також Судовою адміністрацією.

Гаврилюк заявив, що на сьогодні зроблено 23 мільйони запитів на оновлення даних громадян та оцифровано дані чоловіків призовного віку в усіх 24 регіонах України та столиці України.

"Більшість регіонів успішно налагодили процес введення даних щодо статусу проходження комісій ВЛК. Проте, щоб забезпечити ще більшу ефективність і прозорість, ми плануємо збільшити потужності команд, що працюють у ТЦК та СП, і перевести у цифровий формат весь процес мобілізаційної кампанії для кожного громадянина. Наша мета — забезпечити прозорість та оперативність кожного кроку цього важливого процесу", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що після ухвалення нового закону про мобілізацію поліція здійснюватиме перевірку військово-облікових документів, займатиметься розшуком громадян, які не з’явилися в ТЦК.

Крім того, ми раніше інформували, що правозахисник сказав, хто втратить відстрочку від мобілізації.

Оценка материала:

5.00 / 3
У Міноборони розповіли, що оцифрували дані всіх чоловіків, які можуть бути мобілізовані 5.00 5 3
Політика / Україна
15.04.2024 512
Еще материалы раздела «Україна»