<
НОВИНИ ДНЯ: Вчені нарешті розгадали таємницю Бермудського трикутника  В уряді Німеччини прокоментували вбивство українських військових росіянином  Україна готує комплекс заходів для захисту F-16 на аеродромах – Євлаш  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  Традиції та прикмети на Великдень 2024: що можна і не можна робити  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Вступ до військових закладів освіти у 2024 році: умови та термінивсі новини дня
Політика
Україна
15.04.2024 181

"Росіяни хочуть захопити Часів Яр до 9 травня": Сирський оцінив ситуацію на фронті

Воєнне керівництво РФ поставило завдання захопити Часів Яр до 9 травня.

09a133f3063d47d5ef2e8b345d1fca44_15.04.24

Російські війська намагаються прорвати оборону ЗСУ західніше Бахмута, зокрема, захопити Часів Яр. Також ворог створює умови для подальшого просування до Краматорської агломерації. Пише ТСН. 

Про це заявив головнокомандувач ЗСУ, генерал-полковник Олександр Сирський.

За його словами, окупанти використовують чисельну перевагу та різноманітні мотиваційні чинники, серед яких - розстріли.

"Реалізації планів противника заважає героїчна оборона наших бригад, які буквально вгризлися в землю, стримуючи щоденні атаки ворога. Окремі групи піхоти противника вийшли до мікрорайону «Новий», але були знищені ударами FPV-камікадзе та вогнем артилерії", - розповів Сирський.

Попри це, загроза залишається, оскільки вище російське воєнне керівництво поставило задачу своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня.

"З метою адекватного реагування на дії противника та зміцнення оборони наших військ на цьому напрямку були вжиті заходи щодо суттєвого посилення бригад боєприпасами, дронами, засобами РЕБ", - йдеться у повідомленні.

Головнокомандувач ЗСУ додав, головний висновок з дводенної роботи на фронті - необхідність підвищення якості підготовки.

"Продовжуємо проведення організаційних заходів з упором на підвищення ефективності управління, виключення дублювання, направлення вивільнених ресурсів на забезпечення бойових частин та підрозділів", - резюмував Сирський.

Нагадаємо, російські загарбники, ймовірно, залучили свої найбоєздатніші підрозділи для атак на Часів Яр.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Росіяни хочуть захопити Часів Яр до 9 травня": Сирський оцінив ситуацію на фронті 5.00 5 2
Політика / Україна
15.04.2024 181
Еще материалы раздела «Україна»