<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Політика
Україна
15.04.2024 215

Українці можуть мати на руках до 5 млн одиниць зброї, не рахуючи трофейної, - МВС

Українці можуть мати на руках від 1 до 5 млн одиниць зброї. Крім того, громадяни мають певну кількість неофіційної трофейної зброї.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, якого цитує "Укрінформ".

Відповідну заяву він зробив на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад. За словами Клименка, на руках в українців може бути до 5 млн одиниць зброї, а також невизначена кількість гранат.

Міністр зазначив, що станом на сьогодні майже вся зброя, яка була видана громадянам, є облікованою. Проте на руках у громадян є невизначена кількість трофейної зброї.

Клименко нагадав, що парламент у першому читанні ухвалив законопроєкт про зброю, який буде регулювати питання з "трофеями".

"Після того, як у другому читанні цей закон буде проголосований, кожен громадянин, який має цю зброю, він має принести її до поліції й зареєструвати", - пояснив він.

Після цього цю зброю з боєприпасами громадяни зможуть зберігати у себе до закінчення режиму воєнного стану. Через 90 днів після закінчення воєнного стану кожен громадянин має принести цю зброю до органів поліції, щоб її здати або вихолостити, або переробити у дозволений вид зброї тощо.

Зброя в Україні

Нагадаємо, Верховна рада у березні 2024 року зробила перший крок, щоб українці змогли задекларувати зброю, отриману під час війни. Парламент підтримав у першому читання відповідний законопроект.

Ми також писали, що у Верховній раді хочуть скасувати кримінальну відповідальність за виготовлення та володіння зброєю.

Оценка материала:

5.00 / 2
Українці можуть мати на руках до 5 млн одиниць зброї, не рахуючи трофейної, - МВС 5.00 5 2
Політика / Україна
15.04.2024 215
Еще материалы раздела «Україна»