<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
15.04.2024 194

Як розвиватиметься ситуація на фронті у найближчі місяці: експерт спрогнозував два сценарії

Військовий експерт Павло Нарожний розповів про оптимістичний та песимістичний сценарії війни на найближчі місяці.

d26d3b13b896ac4913a54c59579748c3_15.04.24

За будь-якого розвитку подій на фронті, наступні три-чотири місяці будуть важкими. Пише ТСН. 

Про це заявив військовий експерт Павло Нарожний в ефірі телемарафону "Єдині новини".

За словами експерта, найближчий період буде важким, тому що є дефіцит артилерійських боєприпасів, не вистачає запчастин для техніки та досі не ухвалено виділення допомоги від США.

"Ми знаходимося зараз в стратегічній глухій обороні й нам її треба тримати. Один великий виклик, який в нас є, – це нестача людей на фронті... Прийнятий закон про мобілізацію дасть поштовх, тому люди підуть на фронт. Я сподіваюся, що буде потік людей на фронті. Я впевнений, що ми втримаємо оборону", – сказав Нарожний.

Він пояснив, що якість частини територій можливо будуть втрачені, але це буде незначна частка.

"Ворог, кидаючи неймовірні ресурси, зараз зміг окупувати приблизно 19% території України. Якусь кількість може вони займуть, іще якісь села, може якісь міста... але стратегічної можливості Росії зробити якійсь прорив я зараз не бачу на жодній ділянці фронту. Це мій сценарій А", – розповів експерт.

Павло Нарожний поділився також сценарієм Б, який назвав песимістичним.

"Теоретично, якщо ворог зможе провести дуже швидкісну мобілізацію, десь він зможе знайти техніку, десь зможе знайти спеціалістів, танкістів, льотчиків, артилеристів (але це нереалістично, їх немає в запасі)... тоді ми може поступимося якоюсь територією в масштабі одного-двох районних центрів", – розповів військовий експерт.

Нагадаємо, окупанти атакують селище Терни, що на межі Донецької та Луганської областей. Вони намагаються захопити цей населений пункт і вклинитися в оборону наших військ.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як розвиватиметься ситуація на фронті у найближчі місяці: експерт спрогнозував два сценарії 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
15.04.2024 194
Еще материалы раздела «Ранкова кава»