<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Оборона чи наступ: які головні завдання у ЗСУ на цей рік після розблокування допомоги від США  Гороховий суп із копченими ребрами: простий рецепт  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Макрон готовий обговорити ідею використання ядерних боєголовок для "захисту ЄС"- ЗМІ  "Харків – сакральна мета Путіна": генерал-лейтенант ЗСУ розповів, чи здатна РФ захопити містовсі новини дня
15.04.2024 203

Міноборони оцифрувало дані чоловіків, які можуть бути мобілізовані, - Гаврилюк

Міністерство оборони перезапустило електронну систему "Оберіг" та оцифрувало дані щодо чоловіків, які можуть бути включені до мобілізації.

_bigbord_zsu_gettyimages_1756320114_0f763c97395038bb484c5817ad9f1992_650x410_15.04.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву заступника міністра оборони України Івана Гаврилюка на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад.

За словами Гаврилюка, система "Оберіг" забезпечує цифрове ведення даних на всіх етапах мобілізаційної кампанії для кожного окремого суб’єкта. Вона інтегрована з податковою, Мін'юстом, Міносвіти, міграційною та прикордонною службами, а також Судовою адміністрацією.

На сьогодні, як зазначив заступник міністра, зроблено 23 мільйони запитів на оновлення даних громадян та оцифровано дані чоловіків призовного віку в усіх 24 регіонах України та Києві.

"Більшість регіонів успішно налагодили процес введення даних щодо статусу проходження комісій ВЛК. Проте, щоб забезпечити ще більшу ефективність і прозорість, ми плануємо збільшити потужності команд, що працюють у ТЦК та СП, і перевести у цифровий формат весь процес мобілізаційної кампанії для кожного громадянина. Наша мета - забезпечити прозорість та оперативність кожного кроку цього важливого процесу", - сказав він.

Мобілізація в Україні

Нагадаємо, 11 квітня Верховна рада ухвалила у другому читанні закон про мобілізацію, який змінює порядок її проведення. Зокрема, для військовозобов'язаних запроваджують нові зобов'язання, посилюють покарання для ухилянтів і не лише.

У документі також спочатку була норма про демобілізацію військовослужбовців, але її забрали звідти в останній момент. Питання хочуть врегулювати в рамках окремого законопроекту.

Оценка материала:

5.00 / 2
Міноборони оцифрувало дані чоловіків, які можуть бути мобілізовані, - Гаврилюк 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
15.04.2024 203
Еще колонки: Колонки / Блоги