<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Політика
Європа
17.04.2024 228

Єврокомісія схвалила план Ukraine Facility на 50 млрд євро

Фіндопомога буде надаватися за умови, якщо Україна продовжуватиме підтримувати та впроваджувати ефективні демократичні механізми.

0dc73a66729f5212fd7c48dd256a4f35_17.04.24

Європейська комісія 15 квітня ухвалила пропозицію щодо імплементаційного рішення Ради ЄС, яке позитивно оцінює план Ukraine Facility, комплексну стратегію реформ та інвестицій до України на наступні чотири роки, що передбачає виділення Києву 50 млрд євро. Пише ТСН. 

Про це повідомили на сайті Єврокомісії.

Там зазначили, що фінансування в межах Фонду допоможе Україні підтримувати роботу адміністрації, виплачувати зарплати та пенсії, надавати основні державні послуги, а також підтримувати відновлення та реконструкцію, поки вона продовжує захищати себе від російської агресії.

"Українська стратегія реформ та інвестицій пропонує міцну основу для відновлення більш сучасної та процвітаючої України на її шляху до ЄС… Сьогоднішньою пропозицією ми ще раз демонструємо, що Європа буде з Україною стільки, скільки буде потрібно, і що ми готові надати необхідну фінансову підтримку", – сказала президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Нагадаємо, через затримку військової допомоги від США в Україні під час російської ракетної атаки 14 квітня загинули цивільні люди, про що написали напередодні західні ЗМІ.

Оценка материала:

5.00 / 2
Єврокомісія схвалила план Ukraine Facility на 50 млрд євро 5.00 5 2
Політика / Європа
17.04.2024 228
Еще материалы раздела «Європа»