<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Політика
Світ
17.04.2024 194

Чому Британія не допомагатиме Україні зі збиттям дронів, як Ізраїлю: Девід Кемерон пояснив

ВПС Великої Британії (RAF) не можуть збивати ворожі дрони над Україною, як це робили над Ізраїлем.

f85700392cb0c6c5428959071d1e96cb_17.04.24

Лондон не допомагатиме Україні збивати російські дрони, як робив це з іранськими БпЛА напередодні. Пише ТСН. 

Про це сказав очільник МЗС Великої Британії Девід Кемерон в ефірі LBC 15 квітня.

Британія не піде на ескалацію конфлікту НАТО з РФ, тому не братиме участі у збиванні дронів, які Росія запускає над Україною.

Втягування сил НАТО в прямий конфлікт з російськими військами, за словами Кемерона, призведе до "тривожної ескалації конфлікту".

"Ми зробили більше, ніж будь-яка інша країна окремо, щоб допомогти українцям. Ми підготували понад 60 тисяч українських військовослужбовців, ми першими надали їм протитанкову зброю, далекобійну артилерію та танки", – сказав міністр.

Він також попередив про ризики використання британських військових сил для прямої конфронтації з Росією.

"Я думаю, що складність того, що ви пропонуєте, полягає в тому, що якщо ви хочете уникнути ескалації в плані ширшої європейської війни, думаю, треба уникати прямої взаємодії військ НАТО з російськими військами. Це може спричинити ескалацію ситуації", – наголосив голова МЗС Британії.

На його думку, краще підтримувати Україну фінансово, дипломатично та зброєю, проте якщо сили НАТО підуть на прямий конфлікт з російськими силами, це буде "небезпечна ескалація".

Він сказав, що використання літаків "необов'язково є найкращим способом збивати ракети й безпілотники, системи протиповітряної оборони є ефективнішими".

Кемерон додав, що для України існує велика потреба в ППО, зокрема, систем Patriot.

Нагадаємо, в Єврокомісії також заявили, що кожна європейська країна має самостійно вирішувати, чи збиватиме російські ракети.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чому Британія не допомагатиме Україні зі збиттям дронів, як Ізраїлю: Девід Кемерон пояснив 5.00 5 2
Політика / Світ
17.04.2024 194
Еще материалы раздела «Світ»