<
НОВИНИ ДНЯ: Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних силвсі новини дня
17.04.2024 194

Як війна дронів змінила ситуацію на фронті в Україні: оцінка американських аналітиків

За слвоами українських аеророзвідників, розрізнити українські та російські безпілотники буває досить складно.

a9918cac2e1eb4b88aa24e72536f8a47_17.04.24

Російські війська продовжують адаптувати свою тактику безпілотників уздовж лінії фронту в рамках "гонки" наступальних і оборонних озброєнь. Ці дії спрямовані, аби пом’якшити українські технологічні адаптації. Пише ТСН. 

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики навели статтю Washington Post, у якій оператори українських безпілотників повідомили, що кількість безпілотників, які використовують як російські, так і українські сили, зробила поле бою "майже прозорим", але що російські війська значно посилили радіоелектронну боротьбу (РЕБ) із восени 2023.

Оператори українських безпілотників заявили, що розрізнити українські та російські безпілотники буває досить складно, оскільки в радіусі 10 кілометрів можуть одночасно працювати близько 100 російських і українських розвідувальних і ударних безпілотників. Українські оператори безпілотників також розповіли, що російські війська розуміють, наскільки цінні українські оператори безпілотників, і спеціально завдають ударів по ним керованими бомбами та системами залпового вогню (РСЗВ).

Український інструктор з безпілотників і командир бригади заявив 15 квітня, що російська оборонно-промислова база швидко розробляє безпілотники, які працюють на широкому діапазоні частот, щоб українським системам РЕБ було складніше їх збивати. Він також зазначив, що обидві сторони все частіше використовують безпілотні літальні апарати FPV, які рік тому не були такими популярними.

"Восени 2023 року ISW помітила збільшення використання російськими розвідувальними та FPV безпілотниками вздовж лінії фронту, а також скарги Росії на відсутність достатньої кількості засобів РЕБ, особливо на півдні України", - йдеться у звіті.

Нагадаємо, 14 квітня The Washington Post написало, що дрони змінюють події на фронті в Україні, як танки під час Першої світової.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як війна дронів змінила ситуацію на фронті в Україні: оцінка американських аналітиків 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
17.04.2024 194
Еще колонки: Колонки / Блоги