<
НОВИНИ ДНЯ: "Швидка" глазур на паску від Ектора з "МастерШеф". Готується усього з двох інгредієнтів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних сил  Прогноз погоди у травні: синоптикиня розповіла, чого очікувати українцям  Великдень-2024. Які будуть обмеження і чи скасують комендантську годину  Чи встигнуть до зими відновити енергетику України: що кажуть експерт та Міненерговсі новини дня
Політика
Україна
17.04.2024 284

Лубінець розповів, скільки цивільних заручників офіційно утримує Росія

Дмитро Лубінець розповів, скільки заручників утримує Росія за офіційними даними.

Уповноважений Верховної Ради із прав людини Дмитро Лубінець розповів, що Україна має підтверджені дані про перебування у полоні росіян 1700 цивільних заручників. За його словами, ці дані були верифіковані, зокрема Міжнародним комітетом Червоного Хреста. Пише ТСН. 

Про це пише "Укрінформ".

"Щодо верифікації – я неодноразово бачив цифру у 1700 осіб, які верифіковані і яких незаконно затримала країна-агресорка, саме цивільних громадян України. Ці дані ми отримали після верифікації МКЧХ та, зокрема, за свідченнями звільнених з полону, зокрема (колишніх, – ред.) військовополонених", – зазначив омбудсмен.

Лубінець також зауважив, що влада не може самостійно створити механізм повернення цивільних громадян України.

"Але ми можемо це зробити всі разом. Ми маємо створити механізм тиску, насамперед міжнародного, на РФ, аби, по-перше, перестали незаконно утримуватися цивільні громадяни на ТОТ і паралельно – щоб розпочався процес повернення цивільних", – сказав Лубінець.

Україна також працює над тим, щоб був відкритий коридор для гуманітарної евакуації цивільного населення з ТОТ на територію, яку контролює український уряд.

Нагадаємо, Україна запропонувала обміняти полонених мусульман і католиків – Росія проігнорувала ініціативу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Лубінець розповів, скільки цивільних заручників офіційно утримує Росія 5.00 5 2
Політика / Україна
17.04.2024 284
Еще материалы раздела «Україна»