<
НОВИНИ ДНЯ: Сікорський: Позиція Трампа щодо України "не така чорно-біла, як дехто думає"  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Новий закон про мобілізацію: хто, де та як вручатиме повістки з 18 травня  Не тільки паска та яйця: що готували та як святкували Великдень наші предки  Вчені нарешті розгадали таємницю Бермудського трикутника  В уряді Німеччини прокоментували вбивство українських військових росіянином  Україна готує комплекс заходів для захисту F-16 на аеродромах – Євлашвсі новини дня
Політика
Європа
17.04.2024 248

Дешевше купити Patriot, ніж відновлювати зруйновану Росією ТЕС — Боррель

Боррель закликає країни ЄС купувати Patriot для України, щоб запобігти руйнуванню енергетичної інфраструктури.

d01a05597f0d447a9d1a8be95c4f748a_17.04.24

Високий представник ЄС Жозеп Боррель наголосив, що у питанні захисту енергооб’єктів України від російських атак доцільніше купити ППО Patriot, аніж потім відновлювати зруйновану Росією українську ТЕС. Пише ТСН. 

Про це пише LeMonde.

Відповідаючи на питання, чи може Франція зробити більше для України, ніж Німеччина, він сказав: "Моя роль полягає не в тому, щоб вказувати пальцем на ту чи іншу країну, а в тому, щоб виробити спільну позицію. Для мене важлива загальна цифра, але я прекрасно розумію, що ця сума складається з дуже різних понять".

За словами Борреля, проблема нині не в часі, а в кількості.

"Через рік може бути вже занадто пізно. Перш ніж говорити про відновлення України, ми повинні уникнути її руйнування. Дешевше купити системи Patriot, ніж відновлювати електростанцію, на яку націлилися росіяни", - пояснив високий представник ЄС.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський в інтерв'ю також заявив, що російські окупанти змогли знищити Трипільську ТЕС через те, що в України повністю закінчились ракети для її захисту на тлі браку допомоги від союзників.

Оценка материала:

5.00 / 2
Дешевше купити Patriot, ніж відновлювати зруйновану Росією ТЕС — Боррель 5.00 5 2
Політика / Європа
17.04.2024 248
Еще материалы раздела «Європа»