<
НОВИНИ ДНЯ: Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  Україна збільшує випуск дронів дальньої дії. У WSJ розповіли подробиці  Салат із редиски з яйцем та огірком: рецепт простої та корисної страви  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Україна
18.04.2024 177

Західні партнери знають про "голод" ППО в Україні: в Повітряних силах розповіли, яка зараз ситуація

ЗСУ під час стримання повітряних атак використовують свої ресурси на максимум.

Західні партнери проінформовані, що в України недостатньо ракет для ППО, через що наші захисники не можуть повною мірою збивати російські ракети, якими вони б’ють по нашій державі. Пише ТСН. 

Про це “Громадському” розповів речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш.

За його словами, під час нещодавньої атаки РФ на Трипільську ТЕС наші захисники збили 16 з 20 російських ракет. Проте чотири з них влучили та повністю зруйнували станцію. Збивати останні ракети було вже нічим. ЗСУ під час стримання повітряних атак використовують свої ресурси на максимум.

"Ви бачили: під час останньої атаки ми збили 16 з 20 крилатих авіаційних ракет Х-101/Х-555, які використовують Ту-95МС з аеродрому "Енгельс" і які можуть долати великі відстані в тисячі кілометрів. Сьогодні ми збили 9 з 9 дронів", - наголосив Ілля Євлаш.

Він також додав, що наша держава сама не виготовляє ракети та системи ППО, через що ми залежні від допомоги партнерів. Наша влада інформувала партнерів, скільки та яких засобів має для стримування атак РФ.

“Партнери знають про кількість озброєння та ракет, які у нас є. І знають, що нам необхідна допомога”, - підкреслив Євлаш.

На його думку, зараз РФ намагається виснажити нашу ППО, комбінуючи атаки різними повітряними засобами. Москва накопичила цей ресурс, щоб використати в останніх ударах.

Нагадаємо, що Зеленський заявив, що російські окупанти змогли знищити Трипільську ТЕС через те, що в України повністю закінчились ракети для її захисту.

Оценка материала:

5.00 / 2
Західні партнери знають про "голод" ППО в Україні: в Повітряних силах розповіли, яка зараз ситуація 5.00 5 2
Політика / Україна
18.04.2024 177
Еще материалы раздела «Україна»