<
НОВИНИ ДНЯ: Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних силвсі новини дня
Політика
Україна
18.04.2024 610

Мобілізація в Україні: кого з жінок можуть призвати за новим законом

Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію.

26021052832ca4625a2f81abafed4e2c_18.04.24

В новому законопроєкті про мобілізацію є кілька положень щодо мобілізації жінок. Зокрема, умови закону визначають, що жінки можуть піти на службу лише добровільно. Пише ТСН. 

Про це йдеться в тексті закону про мобілізацію.

Зазначається, що на військовий облік повинні стати деякі категорії жінок, придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком (тобто від 18 до 60 років) і закінчили заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої або вищої освіти – здобули медичну або фармацевтичну спеціальність.

"Жінки, які мають спеціальність або професію, "споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони України", та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком беруться на військовий облік, проте лише за їхнім добровільним бажанням", – йдеться в повідомленні.

Водночас у мирний час вони можуть бути прийняті на військову службу чи долучитися в добровільному порядку (за контрактом) на службу в резерві – це також залежить від самостійного вибору.

Нагадаємо, у вівторок, 16 квітня, президент України Володимир Зеленський підписав закон №10449 про мобілізацію.

Оценка материала:

5.00 / 5
Мобілізація в Україні: кого з жінок можуть призвати за новим законом 5.00 5 5
Політика / Україна
18.04.2024 610
Еще материалы раздела «Україна»