<
НОВИНИ ДНЯ: Чи потрібно українцям обов'язково проходити ВЛК: військовий дав вичерпну відповідь  Смачна мокра паска до святкового столу: усі гості будуть запитувати рецепт  Коли найдовший день 2024 року: дата літнього сонцестояння, традиції та прикмети  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  Україна збільшує випуск дронів дальньої дії. У WSJ розповіли подробиці  Салат із редиски з яйцем та огірком: рецепт простої та корисної страви  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травнявсі новини дня
Політика
Світ
18.04.2024 484

В Ізраїлі всі розуміють, що Росія - недружня країна, - дипломат

Росія після напада ХАМАС у жовтні 2023 року зайняла антиізраїльську позицію. Населення Ізраїлю розумію, що Росія - недружня країна.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів ізраїльський дипломат, екс-посол Ізраїлю в РФ Аркадій Міл-Ман.

"Справді, 7 жовтня Росія однозначно зайняла антиізраїльську, про-хамасську позицію. Стовідсотково. Це стало зрозуміло всьому населенню, всім цивільним особам, всі стали розуміти, що Росія - це абсолютно недружня країна", - зазначив він.

За словами дипломата, що стосується політичного та військового істеблішменту, то це вони теж починають усвідомлювати цей факт, особливо через присутність російських військових у Сирії.

"... врешті-решт це приведе все одно до зіткнення з Росією, тому що Росія все більше залучає себе до іранських справ, все більше йде кооперація на стратегічному рівні, особливо військова. Зрештою там буде повне злиття, і в якийсь момент доведеться вдарити по цьому теж. До цього все йде. І тому треба бути готовим до того, що можуть бути різні сценарії розвитку подій, і якщо Росія перейде якісь червоні лінії, то нам доведеться діяти, виходу не буде", - вважає колишній посол.

Позиція Ізраїлю щодо України

Ізраїль на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну заявив про свій нейтралітет. Країна не надала українській армії зброю, але й відкрито не підтримала агресію Росії.

Україна пропонувала Ізраїлю виступити посередником, але країна так і не надала офіційну згоду.

Варто зазначити, що відносини Ізраїлю та Росії стали напруженішими через те, що Москва активно підтримує Іран.

Оценка материала:

5.00 / 4
В Ізраїлі всі розуміють, що Росія - недружня країна, - дипломат 5.00 5 4
Політика / Світ
18.04.2024 484
Еще материалы раздела «Світ»