<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
18.04.2024 186

Харків може стати "другим Алеппо": Терехов заявив про необхідність допомоги від США

Мер Харкова сказав, що пакет допомоги на 60 млрд дол. має "вирішальне значення для нас".

c7ed3ef611891ef071a6fdb9005e9bab_18.04.24

Якщо політики у США не проголосують за нову військову допомогу для України, Харків ризикує стати "другим Алеппо". Завдяки цій допомозі держава може отримати ППО, необхідну для запобігання далекобійним російським атакам. Пише ТСН. 

Про це мер Харкова Ігор Терехов сказав виданню The Guardian.

Мер Харкова розповів, що Росія змінила тактику, намагаючись знищити електропостачання міста та тероризувати його 1,3 млн мешканців, обстрілюючи житлові райони. Зазначається, що люди зазнавали позапланових відключень електроенергії на години поспіль.

Терехов наголосив, що пакет американської допомоги на 60 млрд дол., який наразі зупинився в Конгресі, має "вирішальне значення для нас". Міський голова Харкова закликав Захід знову зосередитися на війні, яка триває вже понад два роки.

"Нам потрібна ця підтримка, щоб не допустити, щоб Харків став другим Алеппо", – сказав Терехов.

Бомбардування Алеппо

Зауважимо, що мер Харкова має на увазі сирійське місто, яке посилено бомбардували урядові та російські сили в розпал громадянської війни 10 років тому. РФ підтримала уряд сирійського диктатора Башара Асада і почала інтенсивні бомбардування східних районів Алеппо, де ховалися опозиційні сили і мирні жителі. Внаслідок ударів загинули тисячі людей, було зруйновано значну частину міста. Тисячі жителів Алеппо досі залишаються біженцями, а місто потребує масштабного відновлення.

Оценка материала:

5.00 / 2
Харків може стати "другим Алеппо": Терехов заявив про необхідність допомоги від США 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
18.04.2024 186
Еще колонки: Колонки / Блоги