<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Росія
18.04.2024 519

У РФ весняний призов йде не за планом: чи зможе Путін назбирати нових жертв для війни - відповіли у ГУР

За даними української розвідки, для агітації серед іншого залучають російську залізницю.

b2ef497315c91822e0e4cabe919b2580_18.04.24

У Росії падають обсяги весняного призову. Москва пустила по регіонах агітпоїзди, би зупинити падіння кількості охочих йти на службу в армію. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО.

"Представникам російського режиму у регіонах кремль спустив вимоги виконати план весняного призову і не допустити його зриву, оскільки зниження кількості строковиків означатиме зменшення чисельності охочих підписувати контракт з російською армією, яка продовжує геноцидну війну проти України та окупацію наших територій", - зазначили у ГУР.

Активізація інформаційного впливу на населення в російських регіонах включає посилену глорифікацію військових та розповсюдження наративу, ніби строкова служба гарантує неучасть у бойових діях проти України.

За даними української розвідки, для агітації серед іншого залучають російську залізницю - вагони пасажирських поїздів та електричок розфарбовують мілітаристськими принтами, прославляючи військову службу, російську зброю та техніку.

"Тож путінська росія фактично копіює методи більшовицького агітпропу сторічної давнини з його "агітпоїздами", - підкреслили у ГУР.

Нагадаємо, Путін підписав указ про весняний призов, відповідно до якої до армії заберуть 150 тисяч.

Оценка материала:

5.00 / 4
У РФ весняний призов йде не за планом: чи зможе Путін назбирати нових жертв для війни - відповіли у ГУР 5.00 5 4
Політика / Росія
18.04.2024 519
Еще материалы раздела «Росія»