<
НОВИНИ ДНЯ: У квітні в столиці зафіксували 13 температурних рекордів  Як треба поводитися в суботу перед Великоднем та що святити в храмах: митрополит пояснив  Скільки треба "протриматись" фронту до надходження військової техніки – пояснення експерта  Антициклон впевнено розташувався в Україні: синоптик дала прогноз погоди на 2 травня  Росія виробляє зброю настільки швидко, як ніколи раніше в історії – Блінкен  "З нашого боку все готово": Зеленський різко звернувся до ЄС  Глава "Нафтогазу" закликав ЄС передати Україні ППО для захисту підземних газосховищвсі новини дня
Політика
Україна
19.04.2024 181

На фронті можливий глухий кут – Путін чекає на обрання Трампа: ексрадник президента США з нацбезпеки

Диктатор Путін очікує, що Трамп, у разі перемоги на виборах, спробує вивести США з НАТО.

903356e36bf4c9c3f8e412f57af27cc5_19.04.24

Колишній радник президента США (Дональда Трампа — ред.) з національної безпеки Джон Болтон прокоментував матеріал Bloomberg про те, що "Київ зараз перебуває в найбільш уразливій позиції за всі два роки великої війни", і сказав, що хоча зараз Україна і перебуває в уразливому становищі, але ситуація не така, як на початку вторгнення Росії. Пише ТСН. 

Про це він розповів в інтерв'ю телеканалу "Настоящее время" (проєкт "Радіо Свобода" та "Голосу Америки").

На думку Болтона, є ймовірність того, що США не ухвалять новий пакет допомоги Україні.

"Зараз існує небезпека, що Сполучені Штати не ухвалять закон про необхідну допомогу. У США є підстави думати, що Росія здійснює у 5-6 разів більше артилерійських пострілів, ніж Україна. П’ять-шість снарядів на кожний випущений Україною у відповідь – тривалий час Україна так не протримається. Україна явно економить боєприпаси. Я думаю, що найкраще, на що ми можемо сподіватися до американських виборів – це певний глухий кут на полі бою. Я думаю, Путін чекає на обрання Трампа. Якщо його оберуть, то я дуже переживаю за майбутнє України", – каже Болтон.

Джон Болтон, зокрема, дуже стурбований можливим переобранням Дональда Трампа, особливо через його позицію щодо НАТО і також щодо російського вторгнення до України.

"Я дійсно думаю, що якщо він зможе зосередити свою увагу досить довго – що для Трампа є нелегко – то він спробує вийти з НАТО. Президенти можуть виходити з будь-яких договорів, з яких хочуть, і він міг би це зробити. І це було б катастрофічною помилкою для Сполучених Штатів і для усього світу, якби він це зробив, але це можливо. Я думаю, що Путін частково чекає, чи зробить це Трамп, тому що вихід США з НАТО зробить НАТО фактично неефективним – не лише для України, але й для всього Альянсу", – наголосив Болтон.

Він також вважає, що Путін дуже уважно слухав заяви Трампа про війну, зокрема про його план "зупинити війну за 24 години". Втім, сам Болтон у сценарії, описані Трампом, не вірить.

"Як він посадить Путіна та Зеленського до однієї кімнати, і як він би розв’язав це таким чином? Цього теж не станеться. Але коли намагання здобути швидке рішення обернеться невдачею, у свідомості Трампа це означатиме, що в цьому винен хтось інший... І я дуже хвилююся, що тут зіграє роль його захоплення Путіним. І майже неминучий результат полягає в тому, що він звинуватить у невдачі Зеленського, що, очевидно, буде поганою новиною для України", – резюмував ексрадник президента США з національної безпеки Джон Болтон.

Нагадаємо, Трамп заявив, що Іран не напав би на Ізраїль, якби він був президентом США.

Оценка материала:

5.00 / 2
На фронті можливий глухий кут – Путін чекає на обрання Трампа: ексрадник президента США з нацбезпеки 5.00 5 2
Політика / Україна
19.04.2024 181
Еще материалы раздела «Україна»