<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Україна
19.04.2024 666

Реорганізація 67-ї бригади ЗСУ: речник ОСУВ "Таврія" пояснив призначення нового керівництва

Волошин уточнив, що штурмовий батальйон 67-ї окремої механізованої бригади перепрофілюють в окрему штурмову військову частину для виконання спеціальних бойових завдань.

2b8df2c153e8d848e5f05fe4b6b1a61c_19.04.24

Причина реорганізації 67-ї бригади ЗСУ та призначення нового керівництва у всіх ланках - це реалізація заходів, яка спрямована на нарощування спроможності в оборони. Пише ТСН. 

Про це сказав речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Назар Волошин в ефірі "Еспресо".

"Загальний військове керівництво, яке керує і Збройними Силами, і підрозділами, і в районі ведення бойових дій - це перш за все для того, щоб упорядкувати військовий колектив. Насправді - це реалізація заходів, що спрямовані на нарощування спроможності в оборони й вона перебуває виключно у компетенції військового керівництва", - зазначив він.

За його словами, йдеться зокрема про створення більш маневрених сучасних підрозділів, що призначені для виконання спеціальних та бойових завдань.

"Тому і такі виконуються заходи з метою покращення підрозділів, покращення ситуації, доукомплектування підрозділів, військової техніки", - пояснив військовий.

За словами Волошина, було виокремлено інші підрозділи - меншість тієї бригади для того, щоб створити кістяк та єдиний військовий організм, який буде виконувати певні задачі від керівництва ЗСУ.

"Безперечно буде прийнято рішення, рішення вже прийнято, про реорганізацію, зараз йде процес набору особового складу, доукомплектування, як технікою, боєприпасами, так і особовим складом, ті чи інші посади обіймуть відповідні фахівці. Так само буде призначене керівництво від командира бригади, підрозділу й нижче по всіх відповідних ланках", - розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця".

Нагадаємо, командування Збройних сил України розпочало процес переведення до інших військових частин всіх командирів та бійців Добровольчого українського корпусу (ДУК) "Правий сектор", які формували 67-му окрему механізовану бригаду ДУК "ПС" та є її бойовим "кістяком". На командирів відкрито службові розслідування. Про це ТСН.ua із посиланням на офіційне повідомлення пресслужби бригади писав 14 квітня.

Оценка материала:

5.00 / 5
Реорганізація 67-ї бригади ЗСУ: речник ОСУВ "Таврія" пояснив призначення нового керівництва 5.00 5 5
Політика / Україна
19.04.2024 666
Еще материалы раздела «Україна»