<
НОВИНИ ДНЯ: Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухарки  2 травня вдень до 27° тепла, подекуди невеликий дощ  Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної ради  Росія намагається захистити свою авіацію від українських атак: де розмістять військові літаки   Квітень у Києві став одним з найтепліших за останні 144 роки  Коли пекти паску та фарбувати яйця на Великдень 2024  Цінніше, ніж ATACMS: аналітик назвав ключове озброєння з пакету допомоги СШАвсі новини дня
Політика
Світ
19.04.2024 329

Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО

Альянс має на озброєнні значну кількість батарей Patriot у Європі.

27d67e140daba539b43205ba4f3afff9_19.04.24

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запевнив, що у країн-членів Альянсу достатньо систем протиповітряної оборони, які можна передати Україні. Пише ТСН. 

Про це він заявив у середу, 17 квітня, під час пресконференції.

За його словами, в Європі розташовано близько 100 засобів ППО.

"Я не можу назвати точну кількість, тому що це розвідувальна або секретна інформація, в яку я не можу вдаватися", – зазначив Столтенберг.

Генсек НАТО підтвердив, що Альянс має на озброєнні значну кількість батарей Patriot, але наголосив, що саме США "несуть глобальну відповідальність".

"У нас є системи, достатньо великі для того, щоб ми могли постачати значно більше Україні, коли йдеться про протиповітряну оборону загалом, зокрема батареї Patriot. І саме над цим ми зараз працюємо", – наголосив Єнс Столтенберг.

Нагадаємо, західні партнери поінформовані, що в України недостатньо ракет для ППО, через що наші захисники не можуть повною мірою збивати російські ракети, якими ворог б’є по нашій державі.

Оценка материала:

5.00 / 4
Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО 5.00 5 4
Політика / Світ
19.04.2024 329
Еще материалы раздела «Світ»