<
НОВИНИ ДНЯ: Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  Україна збільшує випуск дронів дальньої дії. У WSJ розповіли подробиці  Салат із редиски з яйцем та огірком: рецепт простої та корисної страви  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Україна
18.04.2024 181

Європа має передати Україні Patriot та інші засоби ППО з власних арсеналів - Боррель

У рішеннях щодо надання Україні термінової військової допомоги, зокрема засобів ППО, Євросоюз не може покладатися лише на Сполучені Штати, а має взяти на себе відповідальність та поставити ці системи в Україну із власних арсеналів.

Про це заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель.

«Вони мають (ці системи – ред.). Але ми не можемо покладатися лише на Сполучені Штати. Ми маємо взяти на себе нашу відповідальність і припинити говорити – Сполучені Штати мають щось зробити… Ми маємо це зробити. У нас є Patriot, інші системи протиповітряні оборони. Ми маємо дістати їх з наших складів, де вони перебувають «про всяк випадок», та передати їх в Україну, де вирує війна. Я переконаний, що ми це зробимо, але ми маємо зробити це швидко», - сказав Боррель.

Він висловив жаль, що внутрішня політика в США призвела до затримки у наданні допомоги Україні. За його словами, у цій ситуації жодної допомоги для України не буде достатньо, але краще, щоб її було більше.

«Я був у Вашингтоні, і я тоді говорив: подивіться - те, що відбувається у Європі, має значення для вас, і для будь-кого. Тож це (пакет у 60 мільярдів доларів від США для України – ред.) є першим кроком. Але я не хочу говорити про те, що саме США роблять, а що ні. Я не відповідаю за політику США, я відповідаю за європейську політику», - зазначив високий представник ЄС.

Оценка материала:

5.00 / 1
Європа має передати Україні Patriot та інші засоби ППО з власних арсеналів - Боррель 5.00 5 1
Політика / Україна
18.04.2024 181
Еще материалы раздела «Україна»