<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки українців позитивно ставляться до росіян попри війну: статистика вражає  У квітні в столиці зафіксували 13 температурних рекордів  Як треба поводитися в суботу перед Великоднем та що святити в храмах: митрополит пояснив  Скільки треба "протриматись" фронту до надходження військової техніки – пояснення експерта  Антициклон впевнено розташувався в Україні: синоптик дала прогноз погоди на 2 травня  Росія виробляє зброю настільки швидко, як ніколи раніше в історії – Блінкен  "З нашого боку все готово": Зеленський різко звернувся до ЄСвсі новини дня
Політика
Україна
19.04.2024 199

Директор ЦРУ: Україна може зазнати поразки на полі бою до кінця року, якщо Конгрес не схвалить допомогу

Директор ЦРУ Вільям Бернс вважає, що Україна може зазнати поразки на полі бою до кінця року, якщо американський Конгрес не схвалить допомогу.

Про це він сказав під час виступу перед законодавцями в Президентському центрі Джорджа Буша, пише Politico.

Директор одного з найважливіших американських розвідувальних органів закликав конгресменів ухвалити додаткову програму, що передбачає надання Україні підтримки. Він додав, що українці змогли протриматися до 2024 року, зокрема завдяки військовій допомозі, а також знищили "зарозумілу думку" Володимира Путіна про те, що час на його боці.

Але "картина буде жахливішою" без нової допомоги, сказав Бернс.

"Є цілком реальний ризик того, що українці можуть програти на полі бою до кінця 2024 року або принаймні поставити Путіна в положення, коли він зможе по суті диктувати умови політичного врегулювання", – сказав очільник ЦРУ.

Підтримка України зараз – це більше, ніж війна з Росією, стверджував Бернс під час заходу.

"Це також стосується Сі Цзіньпіна в Китаї, його амбіцій, а також наших союзників і партнерів в Індо-Тихоокеанському регіоні. Це насправді питання того, чи розуміють наші супротивники нашу надійність і рішучість, і чи розуміють це також наші союзники та партнери", – додав він.

Оценка материала:

5.00 / 2
Директор ЦРУ: Україна може зазнати поразки на полі бою до кінця року, якщо Конгрес не схвалить допомогу 5.00 5 2
Політика / Україна
19.04.2024 199
Еще материалы раздела «Україна»