<
НОВИНИ ДНЯ: Україну розігріє до +26: прогноз погоди на 2 травня  Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупантивсі новини дня
Політика
Україна
19.04.2024 287

Шмигаль: Україна зможе покрити дефіцит бюджету у 2024 році

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль стверджує, що Україна знайде кошти для того, щоб компенсувати дефіцит бюджету у 2024, який Міжнародний валютний фонд оцінює у 42 мільярди доларів.

Як пише Укрінформ, очільник уряду запевнив, що левова частка цієї суми вже надана або погоджена у вигляді допомоги від партнерів.

Зокрема йдеться про 16 мільярдів доларів, які передбачає програма підтримки від ЄС Ukraine Facility, 5,4 мільярда у вигляді траншів від МВФ, понад 7 мільярдів від Сполучених Штатів, 4,5 мільярди від Японії та певну суму, надану у кредит Світовим банком.

Загалом, за словами Шмигаля, фінансова допомога складає 37 мільярдів доларів, що відповідає тому дефіциту, який передбачався урядом у бюджеті. Ще 5 мільярдів Україні доведеться знайти за рахунок внутрішніх резервів: це будуть внутрішні запозичення та збори податків.

При цьому робота над залучення додаткового фінансування у 2025 році вже розпочалася. Прем'єр під час візиту до Вашингтона вже встиг провести кілька зустрічей з цього приводу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Шмигаль: Україна зможе покрити дефіцит бюджету у 2024 році 5.00 5 2
Політика / Україна
19.04.2024 287
Еще материалы раздела «Україна»