<
НОВИНИ ДНЯ: Україну розігріє до +26: прогноз погоди на 2 травня  Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупантивсі новини дня
19.04.2024 260

ЄЦБ вимагатиме від найбільших європейських банків скоротити діяльність у Росії, - Reuters

Європейський центральний банк готовий вимагати від італійського банку UniCredit скоротити бізнес із Росією.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Вимоги до другого за величиною європейського банку в Росії будуть аналогічні вимогам органу нагляду до Raiffeisen Bank International, найбільшого західного банку в країні.

Раніше австрійський RBI заявив, що ЄЦБ попросить кредитора скоротити кредити клієнтам у Росії до 65% порівняно з третім кварталом минулого року та скоротити міжнародні платежі з Росії до 2026 року.

Цей крок, про який, як очікує RBI, буде оголошено у "найближчій перспективі", стане ударом для банку, який чинить опір тиску з боку міжнародних регуляторів з вимогою розірвати зв'язки з Москвою.

Через два роки після вторгнення Росії в Україну RBI залишається найважливішим фінансовим рятувальним колом для мільйонів росіян, які хочуть відправити євро або долари за кордон.

Оценка материала:

5.00 / 2
ЄЦБ вимагатиме від найбільших європейських банків скоротити діяльність у Росії, - Reuters 5.00 5 2
Бізнес / Фінанси та банки
19.04.2024 260
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»