<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Світ
19.04.2024 159

США не підтримали план Ізраїля вдарити по Ірану, - CNN

Сполучені Штати Америки не підтримали плани Ізраїлю вдарити по Ірану у відповідь на нещодавні обстріли.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

Як пише видання, за словами американського чиновника, Ізраїль завдав військового удару всередині Ірану, що є потенційно небезпечною ескалацією конфлікту на Близькому Сході.

Інший чиновник відзначив, що у четвер, 18 квітня, Штати заздалегідь отримали повідомлення щодо запланованого удару Ізраїлю найближчими днями. Водночас Вашингтон не підтримав цю ідею.

Відносини між країнами стрімко загострились після удару по іранському посольству в Сирії. Тоді ж Тегеран пригрозив відповіддю Ізраїлю. Вже у ніч на 14 квітня Іран обстріляв країну сотнями ракет та БпЛА, частина яких була успішно знищена ще на підльоті. Після цього Тель-Авів заявив, що обов'язково відповість Тегерану.

Сьогодні, 19 квітня, як писало ABC News, армія оборони Ізраїля (ЦАХАЛ) вдарила по території Ірану. Військові ж повідомили про збиття кількох БпЛА неподалік від міста Ісхафан. Водночас ракети не були зафіксовані.

Оценка материала:

5.00 / 1
США не підтримали план Ізраїля вдарити по Ірану, - CNN 5.00 5 1
Політика / Світ
19.04.2024 159
Еще материалы раздела «Світ»