<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Україна
20.04.2024 620

Росія не може виготовляти нові Ту-22М3, і її очікують нові "дива" – ГУР

В ГУР є інформація про ситуацію з бортами Ту-22 у РФ та щодо ракет, які можуть нести ці стратегічні бомбардувальники.

0cf30e7c371cb73635eae2582c69e488_20.04.24

Для Росії виготовлення нових бомбардувальників Ту-22М3 нині є фактично неможливим. Пише ТСН. 

Про це заявив представник ГУР МО Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

"Вони намагаються підтримувати виробництво ракетного озброєння. Але питання не в кількості ракет зараз. Питання саме в носіях і відстані, з якої завдається ураження", – зауважив Юсов.

Він підкреслив, що Росія зараз зробить висновки і надалі буде обережнішою щодо використання своєї стратегічної авіації, і це вже добре для України. Юсов зауважив, що збиття борта є й певним тиском на пілотів бомбардувальників, оскільки вони тепер не почуватимуться в безпеці навіть за 300 кілометрів від фронту.

"І що ще важливо для нас – це ті борти, нове виготовлення яких для ворога – це сьогодні фактично неможливе завдання. Зрозуміло, що сьогодні у Кремлі траур, і для цього є всі підстави", – сказав представник ГУР.

За словами Юсова, те, що в рамках нападу на Україну, в рамках геноцидної війни проти нашої держави відбувається фактично демілітаризація самої Російської Федерації, зокрема стратегічної авіації, – це вже факт, і це бачить весь світ.

"Раніше це відбувалося внаслідок іншого роду операцій (вибухи на аеродромах), сьогодні вперше в повітрі, під час виконання бойового завдання", – додав він.

На запитання, чи буде використання Ту-22 дещо інакшим тепер, Юсов відповів, що після знищення літака А-50 і після сьогоднішнього знищення Ту-22М3 є сподівання, що "принаймні на деякий час для Одеської області стосовно ризиків ракетних ударів ситуація покращиться".

Водночас представник розвідки підкреслив, що сьогоднішня операція – не остання, і це ще не все, що заплановано.

"Сили безпеки й оборони України будуть і далі "дивувати" противника в хорошому сенсі для нас. І результати так само будуть", – сказав він.

Знищення російського Ту-22МЗ 19 квітня: що відомо

В ніч проти 19 квітня Збройні сили Російської Федерації завдали комбінованого удару по Україні. Ворог атакував ракетами та БпЛА типу "Shahed". Вже зранку стало відомо, що зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил разом з ГУР МОУ вперше знищили дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3. Цей борт є носієм крилатих ракет типу Х-22, якими ворог атакує мирні українські міста.

ГУР і Повітряні сили ЗСУ повідомили, що ліквідація відбулася під час виконання літаком бойового завдання. Інший ворожий літак, який прямував за ним, був змушений розвернутися.

Губернатор Ставропольського краю Володимир Володимиров повідомив, що двох льотчиків російського військового літака Ту-22М3 доправили до медзакладів. З місця події евакуювали ще одного льотчика, який вижив, але невдовзі помер. Тривали пошуки четвертого члена екіпажу.

Оценка материала:

5.00 / 4
Росія не може виготовляти нові Ту-22М3, і її очікують нові "дива" – ГУР 5.00 5 4
Політика / Україна
20.04.2024 620
Еще материалы раздела «Україна»